keramische-wandtegels-ruit-patroon-JPG

3D-tegels, ook wel reliëf tegels genoemd, zijn de nieuwste trend in woondecoratie en ze veroveren de interieurwereld in een rap tempo! Als je op zoek bent naar een manier om de inrichting van je huis naar een hoger niveau te tillen, dan zijn 3D-tegels de juiste keuze. Ze zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten, zodat je de perfecte tegel voor in huis kunt vinden.

Foto 1: Prachtige geglazuurde keramiek tegels met 3D motief

Wat zijn 3D tegels?

3D-tegels zijn vaak keramische tegels of cementtegels met hoogteverschillen of dikteverschillen in de tegel. Met deze dikte verschillen wordt er structuur / reliëf aangebracht op een wandtegel of vloertegels zodat de tegels driedimensionaal worden.

3D tegels voegen diepte toe aan een ruimte. Ze worden vaak gebruikt ter decoratie op muren als wandtegels. Je kunt ze ook gebruiken als vloertegels, maar dit is uiteraard niet handig wanneer je er over heen wilt lopen of de tegels schoon wilt maken. Gebruik ze op vloeren alleen op plaatsen waar er geen verkeer overheen komt.

Foto 2: Moderne Hexagon 3D tegels in de kleur wit voor een luxe uitstraling

Voordelen en nadelen van 3D tegels

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan het gebruik van 3D-tegels voor in huis.

Voordelen 3D tegels

1. Een voordeel van 3D-tegels is dat ze diepte en dimensie aan een ruimte kunnen toevoegen zonder dat je allerlei meubels of decoratie items in een ruimte moet plaatsen.

2. Ze kunnen ook worden gebruikt om interessante patronen en ontwerpen op muren en vloeren te creëren. Zo creëer je op een praktische manier de mooiste kunstwerken.

3. 3D-tegels zijn over het algemeen ook eenvoudig te installeren en te onderhouden. De onderkant is namelijk vlak en eenvoudig te lijmen. De bovenzijde is vaak voorzien van een coating of glazuurlaag waardoor je ze eenvoudig schoonmaakt met een sopje.

nadelen 3D tegels

1. Een nadeel van 3D-tegels is dat ze duur kunnen zijn. De tegels verdienen mee aandacht tijdens het productieproces, meer materiaalkosten en vaak worden ze zelfs met de hand gemaakt. Dit maakt dat ze duurder zijn dan normale tegels.

2. Ze kunnen ook meer voegmiddel en of tegellijm nodig hebben dan traditionele tegels. Sommige 3D tegels zijn hol aan de achterkant waardoor er meer tegellijm gebruikt moet worden.

3. De tegels kunnen niet lekker aanvoelen op muren of vloeren. Door de structuren op de tegels, kunnen ze onprettig voelen, ruw of puntig zijn. Let hiermee op met huisdieren en kleine kinderen.

Foto 3: Bijzondere handgemaakte design tegel met 3D motief, Perfect voor muurdecoratie in bijvoorbeeld de woonkamer

3D tegels badkamer

Als je een vleugje luxe aan de badkamer wilt toevoegen, zijn 3D-tegels de juiste keuze. Zeker de keramische 3d tegels zijn waterdichte tegels die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en stijlen, zodat je de perfecte sfeer voor uw ruimte kunt creëren.

Badkamers zijn lastig te decoreren met kunstwerken of decoratie items vanwege het feit dat het een natte ruimte is. Veel materialen zijn hierdoor niet geschikt voor badkamer. Met 3D tegels combineer je een praktische muur of vloeroplossing met decoratie. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, zodat je jarenlang van uw nieuwe badkamer kunt genieten.

Foto 4: Verschillende 3D tegels om diepte in je interieur te creëren

3D tegels keuken

Een keuken met 3D-tegels kan je huis een enorme dosis sfeer en een luxe uitstraling geven. Het schoonmaken van keramische 3D tegels is een fluitje van een cent.

De achterwand is een geweldige plek om te beginnen bij het installeren van 3D-tegels. U kunt ze gebruiken om een backsplash of accentmuur te creëren. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een geweldige optie zijn voor drukke gezinnen waar veel gekookt wordt.

Zeker wanneer je veel tijd doorbrengt in een woonkeuken, wil je een sfeervolle ruimte creëren die tegelijk praktisch is. Reliëf tegels zijn hier de perfecte oplossing voor.

Foto 5: Unieke designtegels met 3D patroon voor bijvoorbeeld een achterwand in de keuken of een muur in de badkamer

3D tegels woonkamer en overige ruimtes

Je kunt deze 3D tegels natuurlijk ook voor andere ruimtes gebruiken dan de badkamer of keuken. Gebruik 3d wandtegels om bijvoorbeeld een lambrisering in de hal te maken, om een haard te bekleden, om een wand in de slaapkamer achter het bed te decoreren of om een accentmuur in je woonkamer te realiseren. Je kunt met 3D tegels de prachtigste kunstwerken aan de muur creëren terwijl ze ook nog een praktische functie hebben.

Foto 6: Zwarte design 3D tegels met ruit motief

Tegelinspiratie

Wil je sfeer toevoegen met 3D tegels, maar ben je op zoek naar een simpeler model? Kijk ook eens naar onze blog over metrotegels. Metrotegels zijn aan de buitenzijde dunner dan aan de binnenzijde, waardoor je op een subtiele manier diepte kunt toevoegen aan een wand.

Ben je wel op zoek naar een sfeervolle tegel, maar vind je een 3D tegel net too much? Kies dan bijvoorbeeld boor motieftegels. Dit zijn vlakke tegels met bijzondere patronen of tekeningen. Helemaal op zoek naar iets bijzonders? Lees ook eens onze blog over visschubtegels, 1 van onze persoonlijke favorieten. Stijlvol, maar net even anders. Maar verder ook eens kennis met onze marmerlook tegels van keramisch materiaal, prachtig voor een luxe badkamer bijvoorbeeld.

Volg ons, wij zijn tegelnerds

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest