zwarte-tegels-wc-JPG

Tegels kiezen voor de wc en badkamer

Waar rekening mee houden met badkamertegels?

Bij Yzina zien we graag bijzondere bouwmaterialen terugkomen in de inrichting en aankleding van huizen of bedrijfspanden. Echter kan je niet altijd voor een opvallende en bijzondere stijl kiezen als het om tegels gaat. Zeker niet voor in de badkamer of de wc. Hier moet je met een aantal zaken rekening houden waaronder het formaat, de vorm en de kleur van je tegels.

Speel met formaat, vorm en kleur

Combineer in kleine ruimtes zoals badkamers en toiletten groot formaat tegels met klein formaat tegels. Ronde vormen met strakke vormen. En lichte kleuren met donkere kleuren. In een later blog gaan we verder in op het kiezen van de juiste formaten tegels. In deze blogpost bespreken we de 5 populairste kleuren tegels voor in de badkamer en de wc. Zwart, groen, wit, grijs en blauw.

Geen zin om verder te lezen? Bekijk hier ons zorgvuldig geselecteerde assortiment badkamertegels en toilettegels.

Foto 1: Verschillende soorten tegels in badkamer

Populaire kleuren tegels voor de badkamer en wc

Kies voor de juiste materialen

Allereerst moeten in de badkamer en het toilet, tegels worden geplaatst die nat mogen worden. Tegels waar vocht en vuil in kan trekken kan je niet gebruiken voor de badkamer of de wc. Keramische tegels kunnen hier bijvoorbeeld wel tegen. Cementegels daarentegen liever niet, of je moet ze heel goed impregneren. Lees voor mee informatie over cementtegels onze blogpost over Portugese tegels.

Badkamertegels makkelijk schoonmaken

Ten tweede moeten de tegels makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Door al het vocht in badkamers en wc’s kan er vuil ontstaan. Kies dus bij voorkeur voor tegels in deze ruimten en het liefst tegels die goed schoongemaakt kunnen worden. Makkelijk is om voor “gladde” wandtegels te kiezen. (Vloertegels moeten niet te glad zijn vanwege het risico om uit te glijden.)

Deze twee criteria kan men vaak prima zelf bedenken. Waar de meeste mensen het vaak wat moeilijker mee hebben is de kleurkeuze van tegels.

Maak kleine ruimtes groter met kleuren en creëer de sfeer die je wilt

Het is erg belangrijk om rekening te houden met het formaat van de ruimte waar je de tegels plaatst. In kleine ruimtes wil je soms rust creëren om deze groter te doen lijken. Rust kan je creëren met patronen, vormen, materialen maar bovenal met kleuren. De meest gekozen kleuren voor in de badkamer en de wc zijn: Wit, Grijs, Blauw, Groen en Zwart.

Foto 2: Blauwe wandtegels in visgraat patroon

Rust en sfeer creëren in kleinere ruimtes met tegels

Als je voor een wat veiligere of rustigere tegel wilt kiezen, zijn deze 5 kleuren de beste keuze. Zwart, Grijs, Wit, Groen en Blauwe tegels. Vooral in een badkamer of een wc doen deze kleuren het goed. Hier zien we toch vaak dat men voor rustige vormen en kleuren kiest omdat de ruimtes niet groot zijn. Een doorsnee wc of badkamer is relatief klein en deze kan je groter laten lijken door rust te creëren met de bouwmaterialen en interieuritems waaronder je vloertegels of wandtegels.

Foto 3: Rustige Scandinavische sfeer in wc door blauwe tegels in verschillenden tinten en formaten

Witte wc en badkamer tegels

Schone uitstraling met witte tegels

De meest veilige kleur tegels om te kiezen voor een badkamer of wc is wit of creme. Vaak ziet een ruimte er erg schoon uit als witte tegels goed worden schoongemaakt. Je ziet immers alle vlekken op witte tegels en dus valt het ook erg op wanneer ze brandschoon zijn.

Rust door witte tegels

Bij de keuze voor witte tegels zorg je voor rust in een ruimte. Er springen geen felle kleuren in het oog en het straalt eenvoud en kalmte uit.

Witte tegels zijn makkelijk combineren

Wit is een zeer neutrale kleur. Je kunt witte tegels erg goed combineren met andere kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor eenvoudige witte tegels, maar creëer je sfeer door interieur items in kleur te kiezen. Bij wit maakt het eigenlijk niet uit welke kleur je er tegenover stelt.

Foto 4: witte badkamer tegels

Grijze wc en badkamer tegels

Elegant en rustig

Grijs wordt veel geassocieerd met saai en zakelijk. Het is echter een zeer elegante kleur. Je kunt een ruimte een luxe en moderne uitstraling geven met grijze tegels. Toch blijft met deze kleur je ruimte vrij rustig en neutraal. De kleur grijs kan een kalmerende werking hebben op mensen. Dit is erg fijn voor in het toilet of in de badkamer. Je neemt hier ten slotte even tijd voor jezelf.

Flexibel kleur

Grijs is een zeer flexibele kleur. Wanneer je kiest voor grijze wandtegels of grijze vloertegels houd je vele opties open. Je kunt de kleur makkelijk combineren met andere kleuren. Het is een goede neutrale basis om vervolgens accenten aan te brengen met andere materialen of kleuren.

Ruimtelijk uitstraling met grijze tegels

Net als met witte tegels zorgen de lichtere grijstinten voor een ruimtelijke uitstraling. Je kunt een klein toilet of badkamer groter laten lijken met grijstinten.

Foto 5: Kleine badkamer met grote grijze wandtegels

Foto 6: Grijze keramische vloertegels voor badkamer 90x90cm

Blauwe badkamer tegels en wc-tegels

Betrouwbaarheid uitstralen met witte tegels

Vanuit de psychologie weten we dat blauw voor zekerheid en stabiliteit staat. Blauwe tegels zien we dan ook vaak in bedrijfspanden terugkomen. Met blauwe wandtegels kan je een ruimte er vertrouwelijk en betrouwbaar uit laten zien. Ook voor in huis is het een prachtige kleur voor de badkamer of de wc. Niet alleen is blauw een kleur die vaak met natte ruimten wordt geassocieerd, maar ook de lichtere blauw tinten doen het goed in kleine ruimtes.

Frisse uitstraling door witte tegels

Wanneer je kiest voor blauwe wandtegels kan je een frisse en schone uitstraling creëren. Blauw wordt vaak geassocieerd met helderblauw water of met de hemel/ lucht. Dit is wat je wilt in een badkamer thuis of in een publieke ruimte. Zeker de lichtere tinten blauw zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Dus ook deze kleur kan je prima kiezen wanneer je een kleine ruimte groter wilt laten lijken.

Kalmerend en netjes

Bij het aanbrengen van blauwe tegels in de badkamer of wc kan je voor een kalmerend effect zorgen. De kleur blauw zorgt voor rust en moedigt mensen aan om de rest van de ruimte netjes te houden. Ideaal voor de gezinnen of bedrijven met sloddervossen. Je kunt ze hypnotiseren met je blauwe tegels en alles wordt netjes opgeruimd;)

Foto 7: Hemels Blauwe wandtegels 5x25cm

Groene tegels kiezen voor badkamer of wc

De kleur groen is niet per se een kleur waarmee je een kleine ruimte groter mee laat lijken. Als je hele lichte tinten gebruikt zou dit wel kunnen. Met groene tegels kun je wel heel veel rust creëren.

Ontspannen sfeer met groene tegels

De kleur groen staat in verbinding met de natuur, met gezondheid en straalt rust uit. Zeker in een badkamer waar je veel tijd door brengt om te ontspannen is het fijn om voor de kleur groen te kiezen. Met groene wandtegels kan je een natuurlijke en ontspannen sfeer geven aan je ruimte. Zeker lekker als je bijvoorbeeld veel in bad zit of zelfs andere vormen van wellness in je badkamer hebt. Ook in de wc kan je een mooie natuurlijke look creëren door gebruikt te maken van groene tegels aan de muur.

Ecologisch en Biologische uitstraling met groene tegels

Tegenwoordig zijn veel mensen bezig met het milieu. In veel interieurs zien we deze lifestyle terugkomen. Zeker als je een ecologische sfeer in een ruimte wilt creëren kan je kiezen voor bijvoorbeeld groene handgemaakte wandtegels. Groene Marrokkaanse Zelliges worden bijvoorbeeld ook nog eens meer milieubewust gemaakt dan keramische tegels. Let wel op dat je deze vaak moet impregneren. Lees meer over deze handgemaakte Marokkaanse tegels in een blogpost over Zelliges.

Groen is de kleur van het leven

Heel simpel: Groen is de kleur van het leven. Met groene wandtegels in de badkamer of de wc kan je deze kleine ruimten tot leven brengen.

Foto 8: Groende handgemaakte matte tegels in badkamer

Foto 9: Langwerpige groene wandtegels

Zwarte tegels voor de badkamer of wc

Een meer gewaagde optie is het kiezen voor zwarte tegels. We zien deze kleur steeds populairder worden. Je kunt een ruimte er een luxe uitstraling mee geven en het is bovenal net even wat anders.

Contrasten aanbrengen met zwarte tegels

Bij het kiezen van tegels kijk je ook naar de overige materialen in een ruimte. Met zwarte tegels kan je perfect contrasten en dynamiek creëren. De meer voorkomende lichteren tinten zoals wit of grijs kan je afwisselen met zwarte wandtegels of een zwarte vloertegel voor contrast.

Stijlvol en krachtige uitstraling met zwarte tegels

Zwarte tegels kiezen is gewaagd voor sommigen. Maar wanneer je zwarte wandtegels in je badkamer of wc plaatst straalt de ruimte autoriteit uit. Je gasten denken direct dat je verstand van interieur keuzes hebt. Met zwarte tegels kan een ruimte er zeer stijlvol en krachtig uit zien. Zeker in moderne huizen is het prachtig om een stijlvolle, elegante zwarte tegel te kiezen voor de badkamer of wc.

Zwarte tegels zijn tijdloos

Zwarte vloertegels of zwarte wandtegels zijn vaak tijdloos. De kleur zwart is niet heel vaak een enorme trend of juist een enorme no-go. Het kan eigenlijk altijd wel.

Foto 10: Een zwarte stijlvolle wc door gebruik van meerdere zwarte tegels

Inspiratie voor tegels kiezen

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met onze blog over de 5 beste keuzes voor kleuren tegels in de badkamer en wc. Kies voor ruimte en rust met de lichtere kleuren zoals wit, lichtgrijs en lichtblauw.
Kies voor een natuurlijke uitstraling met de kleur groen. Of kies voor een stijlvolle tijdloze sfeer met zwarte tegels.

Volg ons, wij zijn tegelhandel Yzina, en helemaal lyrisch over tegels

Mis niets over tegeltrends en meer. Volg voor meer leuke blogposts, verhalen en foto’s onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Badkamer