hal-vloertegels-portugese-print-zwart-wit-jpg

De hal is het visitekaartje van je woning

Bij binnenkomst is de hal vaak het eerste wat je te zien krijgt. Kies in de hal voor mooie vloertegels en creëer een warm welkom voor jou en je gezin of gasten. Kies bijvoorbeeld voor een rustige warme keramische vloertegel of voor een eye-catcher zoals een unieke Portugese cementtegel met print.

In deze Blogpost laten we een aantal leuke vloertegels voor in de hal zien ter inspiratie.

Foto 1: Keramische vloertegels met de looks van Portugese cementtegels met een prachtige print

Onze 5 favorieten voor hal tegels

We gaan in deze blog niet diep in op de verschillende mogelijkheden qua tegels en alle eigenschappen die ze hebben. In deze blog laten we je simpelweg een paar leuke opties zien voor vloertegels in de hal. In onze zoektocht naar interieur oplossingen komen we ontelbaar veel vloertegels tegen. Hieronder vind je onze 5 favoriete vloertegels voor in de garderobe, gang of hal.

Foto 2: Zwart-witte 40x40cm Keramische vloertegels met Portugese print

#1 Keramische tegels met print in de hal

Op foto 1 en 2 zie je ze liggen. Een echte Eye-catcher in je hal. Het zijn Keramische vloertegels met de looks van een Portugese cementtegel. In dit geval is er gekozen voor zwarte keramische tegels met een wit patroon. Het patroon is geïnspireerd op de echte Portugese cementtegels.

Voordelen van keramiek en looks van Portugese cementtegels

Portugese cementtegels staan bekend om hun unieke en opvallende kleuren en patronen. Twee grote nadelen van cementtegels zijn dat ze poreus zijn en niet slijtvast. Vooral in een plek als de hal kan dit vervelend zijn. Tegels slijten hier vaak snel vanwege het vele gebruik. Keramische tegels zijn daarentegen wel volledig waterdicht, slijtvast, krasvast, kleurvast en maatvast. Ideaal voor als je wil dat je tegels netjes blijven.

Enorm veel keuze keramische tegels

Wanneer je gek bent op die prachtige patronen en kleuren van de cementtegels, maar niet wilt zitten met de ongemakken ervan, kies je deze namaak variant. Keramische vloertegels ofwel plavuizen zijn er in allerlei kleuren, formaten en met verschillende prints. Je kiest de looks van Portugese tegels met de gemakken van keramiek.

Foto 3: Echte gele Portugese cementtegels in combinatie met Portugese cementtegels met print

#2 Echte Portugese cementtegels in de hal

Ben je helemaal weg van Portugese cementtegels en omarm je al zijn charmes zoals de slijtage en verwering? Kies dan voor de real-deal. Een van onze persoonlijke favorieten als het gaat om vloertegels zijn Portugese cementtegels. Niet de nagemaakte variant van keramiek, maar de echte cementtegels.

Prachtige looks en levende kenmerken

Veel Portugese cementtegels worden met de hand gemaakt. Hierdoor ontstaan er prachtige kleurnuances, is geen tegel gelijk en krijgt je hal een rustieke uitstraling. Je kunt er niet om heen zo mooi zijn deze “Azulejos” vaak. Naarmate de jaren verstrijken komen deze cementegels in je hal, gang, of garderobe steeds meer tot leven. De echte liefhebbers omarmen de veranderingen in kleur en gebruikerssporen.

Portugese cementtegels verduurzamen door impregneren

Bovengenoemde rustieke uitstraling is natuurlijk prachtig, maar je wilt ook dat je tegelvloer in de hal lang mee gaat. Wij adviseren daarom om je cementegels te impregneren. Hierdoor komen ze nooit in de buurt van de eigenschappen van de onverwoestbare keramische tegels. Maar gaan ze zeker een leven lang mee. Zeker als je zuinig op je Portugese plavuizen bent en deze goed onderhoudt.

Portugese tegels zijn er in allerlei kleuren en met verschillende motieven. Zo is er voor iedereen wat wils. Je moet wel vaak goed zoeken om de real-deal te kunnen bemachtigen. Lees meer over deze de tegels in ons blog over “Azulejos”.

Foto 4: Keramische grootformaat tegels met industriële look

#3 Egale keramische grootformaat tegels in de hal

Een derde optie voor het kiezen van hal tegels zijn keramische grootformaat tegels. Niet zoals bij optie 1 met een print of in een gekke kleur, maar juist de egale keramische tegels van 60x60cm of zelfs 90x90cm. Mooi is om te kiezen voor een donkere tegel of een tegel met betonlook. Vaak zijn deze tegels donkergrijs of antraciet van kleur.

Optisch grotere ruimte en contrast

In de meeste huizen of bedrijfspanden is een hal een kleine ruimte. Vaak wordt ervoor gekozen om niet te gek te doen in de ruimte op het gebied van interieurdesign. We zien veel witte muren en houten vloeren of vloerbedekking.

Als het aan ons ligt kies je voor grootformaat keramische plavuizen in de hal. Je creëert rust door voor grote tegels te kiezen. Er blijven namelijk weinig naden en voegen over. Zeker als je kiest voor 60x60cm of 90x90cm tegels. Door voor grote vloertegels te kiezen gaat je ruimte grote lijken. Zeker in combinatie met witte muren creëer je contrast als je voor donkere keramische tegels kiest.

Luxe en moderne uitstraling

Keramische vloer plavuizen zijn tijdloos. Ze zijn niet trendgevoelig en ogen eigenlijk altijd modern. Ook hebben ze een luxe uitstraling door de kwaliteit en het formaat de tegels.

Kenmerken van keramiek

Zoals eerder ook al genoemd zijn keramische tegels slijtvast, waterdicht, krasvast, kleurvast en maatvast. Ze zijn heel eenvoudig schoon te maken en gaan levenslang mee zonder ze al teveel te onderhouden. Je hal blijft er zo altijd tijdloos, modern en netjes uitzien. Ideaal voor een visitekaartje zoals de hal.

Foto 5: Granito tegels ofwel Terrazzo tegels in een klassieke hal

Foto 6: Klassieke grote hal met authentieke Granito tegels ofwel Terrazzo tegels in zwart en wit

4# Granito tegels ofwel Terrazzo tegels in de hal

Heb je een meer klassieke woning of een moderne woning met een klassieke woonstijl, kies dan voor Terrazzo. Terrazzo tegels ofwel Granito tegels zagen zien we veel in Italiaanse paleizen of in klassieke publieke ruimten. Ze zorgen voor een groteske, klassieke en rijke uitstraling.

Klassieke chique uitstraling

Wil je een chique en klassieke sfeer in je hal, garderobe of gang kies dan voor Terrazzo tegels. In deze tegels zitten verschillende soorten natuursteen verwerkt. De tegels zijn hierdoor van enorme kwaliteit en dit stralen ze ook uit.

Duurzaam en kwaliteit

Terrazzo tegels zien we vaak in hallen van oude gemeentehuizen, stations, kerken of paleizen. Ze liggen hier al honderden jaren en zien er nog steeds prachtig uit. Dit komt door de goede kwaliteit van de tegels. Er is veel natuursteen in verwerkt en natuursteen vergaat niet. Verder zijn de tegels op een relatief milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Lees meer over deze Terrazzo tegels in een apart blog hierover.

Terrazzolook vs echt Terrazzo tegels

Wil je liever werken met terrazzolook tegels van keramiek? Deze nagemaakte variant van terrazzotegels zijn niet alleen goedkoper, ook zeer maatvast en eenvoudiger op maat te slijpen. Check dan onze selectie terrazzolook tegels van keramisch materiaal (dus zeer sterk en kleurvast).

Foto 7: Bruin marmeren tegels in groteske hal van een woonvilla

Foto 8: Witte marmeren vloertegels in hal

#5 Marmer tegels in de hal

Heb je een prachtige woonvilla of wil je een hal in je woonhuis creëren die het gevoel van een villa uitstraalt, kies dan marmer tegels. Marmeren tegels in je hal stralen pure klasse uit. Je ontvangst ruimte krijgt een stijlvolle klassieke uittaling. Vaak moet je wel een ruim budget uittrekking voor marmer tegels in je hal. Ze zijn namelijk niet goedkoop.

Marmer is Pure klasse

Marmer is de crème de la crème als het gaat om natuursteen. Misschien zelf wel als het gaat om vloertegels. Het straalt klasse uit en is uiterst stijlvol. Vaak past het prachtige in de wat grotere hal waar je vloertegels goed tot zijn recht komen. Zeker in villa’s zien we deze vloertegels graag terug.

Marmer tegels duurzaam en komen tot leven

Marmer tegels zijn keihard waardoor ze enorm lang mee gaan. Het is een uiterst duurzaam materiaal. Toch is marmer gevoelig voor vlekken, krassen, slijten en meer. Marmer tegels zal je niet hoven vervangen. Zelfs niet in honderd jaar. wel moet je er rekening mee houden dat ze gaan leven. Er komen gebruikerssporen naar voren in de tegels. Hier moet je van houden.

Geschikt voor moderne als klassieke stijlen

Marmer is er in verschillende kleuren. Witte marmeren tegels passen bijvoorbeeld heel goed in de moderne woonstijlen. Bruine marmeren tegels passen daarentegen beter bij de klassieke woonstijlen.

Inspiratie voor vloertegels in de hal

Nu je onze 5 favoriete vloertegels voor in de hal hebt gezien, weet jij hopelijk wat je wilt. Creëer jouw droomhal met misschien wel één van bovenstaande tegels.

Trots op het eindresultaat? Deel ook jouw foto met tegelhandel Yzina.

Volg voor meer leuke blogposts, verhalen en foto’s onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

HoutlookPortugese tegelsTerrazzoVloertegels