keramische-tegels-houtlook-hongaarse-punt-badkamer-jpg

Als je op zoek bent naar een badkamertegel met de uitstraling van hout maar de duurzaamheid van keramiek, dan zijn keramische tegels met houtlook een goede optie. Deze zogenaamde keramische parket tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je de perfecte match voor jouw badkamer kunt vinden. Keramische tegels met houtlook zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor badkamers.

In een eerder blog hebben we uitgebreid uitgelegd welke tegels geschikt zijn voor de badkamer. In deze blogpost zetten we één van deze opties in de spotlights en laten we drie voorbeelden zien van houtlook tegels in de badkamer.

Keramische tegels met houtlook in visgraat patroon

Het eerste voorbeeld waar we zelf erg enthousiast van worden, is het kiezen voor keramische houtlook tegels in de vorm van een echte plank. Niet alleen kom je hiermee het dichtst in de buurt van echt hout, maar ook zijn ze zeer veelzijdig.

Je kunt plankvorm tegels gebruiken als wandtegels, maar ook als vloertegels. Vanwege de rechthoekige vorm van deze houtlook tegels kun je er verschillende patronen mee creëren. Zo is hierboven gekozen voor vloertegels in een visgraat patroon. Niet alleen lijkt je ruimte groter met een visgraat patroon, maar ook zorgt het voor een speelse natuurlijke look.

Houtlooktegels in een visgraat patroon zijn verder zeer tijdloos. Lees meer over visgraat patronen in een apart blog hierover.

Keramische tegels in vorm van houten plank

Er zijn veel soorten keramische tegels die op de markt verkrijgbaar zijn, maar een type dat steeds populairder wordt, is de keramische houtlook tegel in plankvorm. Deze tegel is ontworpen om eruit te zien als echt hout, maar heeft de voordelen dat hij van keramiek is gemaakt.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van dit soort tegels is dat ze zeer gemakkelijk te onderhouden zijn. In tegenstelling tot echt hout hebben ze geen speciale behandeling of verzorging nodig om ze er op hun best uit te laten zien. Ze zijn ook zeer duurzaam en gaan met de juiste zorg vele jaren mee.

Een ander voordeel van deze tegels is dat ze een natuurlijke uitstraling kunnen geven aan elke ruimte in uw huis waaronder de badkamer. Als je een rustieke of landelijke sfeer in je badkamer wilt creëren, dan zijn dit soort tegels een goede keuze.

Deze rechthoekige plankvorm houtlook tegels zijn minder makkelijk te vinden dan de standaard vierkante 60x60cm houtlook tegels of 30x60cm houtlook tegels. Doe dus voordat je naar een tegelhandel of tegelspeciaalzaak gaat even je vooronderzoek om niet voor niets op bezoek te komen.

Keramische houtlook tegels in Hongaarse punt patroon

Een badkamer is een privéruimte in huis waar je kunt ontspannen en verjongen. Het moet een weerspiegeling zijn van je persoonlijke stijl en een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Als je op zoek bent naar een modern, strak en trendy badkamerontwerp, overweeg dan het gebruik van keramische houtlook tegels in Hongaarse punt patroon. Deze vloertegels hebben een realistisch uiterlijk van houtnerf en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Het Hongaarse puntpatroon is vooral populair vanwege zijn strakke lijnen en eigentijdse uitstraling.

Keramische tegels met houtlook zijn gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals badkamers. Ze zijn ook waterbestendig en antislip, waardoor ze een veilige optie zijn voor natte ruimtes.

Wil je weten wat het verschil is tussen visgraat patroon en Hongaarse punt patroon? Lees hier meer over beide tegelpatronen.

Tips voor houtlook tegels kopen

Als het gaat om tegels met houtlook, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de beste houtlook tegel voor thuis.

Kies een eenvoudig patroon

Houtlook tegels zijn keramische tegels die door een printer worden voorzien van een motief. Bij houtlook tegels wordt er dus een print van een houten plank op de tegel gedrukt. Om de tegels op echt hout te laten lijken, is niet iedere tegels gelijk. Er worden een aantal verschillende patronen op de tegels gedrukt en deze worden vervolgens herhaalt. Door de tegels te mixen tijdens het liggen creëer je de juiste verdeling voor een echte houtlook.

Let bij het kopen van houtlook tegels op het aantal verschillende “afbeeldingen” dat op de tegels is geprint. Printtegels waarbij heel veel verschillende afbeeldingen zijn gebruikt zien er sneller nep uit. Wanneer je een tegelpartij koopt met maar 3 tot 8 verschillende patronen, lijken de tegels het meest op echt hout. Dit omdat je vloer of wand niet te druk wordt door allerlei verschillende patronen.

Let op de kwaliteit van de keramische tegels

Keramiek is er in verschillende kwaliteiten. Gerectificeerde tegels zijn de beste tegels om te kopen. Deze tegels zijn namelijk na het afbakken op exact dezelfde maat gezaagd. Hierdoor is iedere tegel maatvast.

Maatvaste tegels wil je omdat je dan geen oneffenheden in je vloer of wand ziet.

Kies een langere planklengte / tegellengte     

Vroeger waren houtlook tegels smal en kort omdat de druktechnologie niet zo geavanceerd was als nu. Hoe groter de tegel was, hoe meer het opviel dat de toen nog slechte patronen, op nep hout duiden.

Tegenwoordig kunnen fabrieken met de modernste technieken levensechte patronen op allerlei formaten tegels drukken. Ook op de grootformaat tegels van 80x80cm, 90x90cm en op lange tegels in plankvorm van bijvoorbeeld 30x120cm.

Bekijk eerst tegel samples  

Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen alle verschillende houtlook tegels? Koop dan samples en neem deze mee naar huis om te zien hoe ze staan in jouw ruimte. Ook wanneer je tegels online wilt kopen, kan je vaak proefmonsters aanvragen.   

Vaak kan je samples die je niet gaat gebruiken weer retourneren of ruilen voor de tegels waar je keuze wel op is gevallen.

Inspiratie voor keramische houtlook tegels en andere design tegels

De houtlook tegels van keramiek waren je misschien al bekend, maar met deze drie voorbeelden voor in de badkamer hopen we je verder te inspireren. Lees ook over houtlook tegels in de woonkamer en over de populaire keramische parketvloeren, deze zijn niet van echt hout te onderscheiden. Wellicht kies jij voor deze veelzijdige vloertegels of wandtegels met houtlook zodat je je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Volg ons, wij zijn tegelnerds

Wil je meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen? Volg dan onze Instagram account voor trends en tips en onze Pinterest voor voorbeelden en inspiratie.

Instagram

Pinterest

Badkamer