Keramische parketlook vloer kiezen, tips en adviezen

Zijn jullie ook zo dol op de warme, rustieke charme van hout, maar op zoek naar een duurzamer, onderhoudsarm alternatief die extreem goed vloerverwarming geleidt? Dan zijn keramische parketlook tegels precies wat je zoekt! Deze tegels, die verkrijgbaar zijn in verschillende rechthoekige maten en kleuren, bootsen de esthetiek van echt hout na, maar met de voordelen van een keramiektegel. Ze zijn perfect voor zowel luxe woningen als zakelijke toepassingen, denk aan restaurants, kantoren, kantines enzovoorts. 

Keramisch parket Ibiza Wood 150x25cm Cream
(Foto: Keramisch parket Ibiza Wood 150x25cm Cream)

Warme vloer die energie bespaart

Of je nu kiest voor een warme houtkleur in je woonkamer voor een gezellige en uitnodigende sfeer, of een tijdloos grijs voor een zakelijk vastgoed voor een strak en modern uiterlijk, parketlook tegels kunnen elke ruimte warmte en sfeer geven.

parketlook vloer van keramische rechthoek tegels
(Foto: Keramisch parket Ibiza Wood 150x25cm Cream)

Het kiezen van de juiste maat tegel kan een groot verschil maken in de uiteindelijke uitstraling van je ruimte. Voor grote ruimtes raden we aan om voor grote maten (denk aan 125x25 cm) te kiezen om een gevoel van openheid en ruimtelijkheid te creëren, terwijl kleinere maten (zoals 75x15cm) in kleinere ruimtes een gevoel van intimiteit en gezelligheid kunnen bevorderen.

Beschikbare rechthoek formaten:

  • 125x25 cm
  • 120x20 cm
  • 90x22,5 cm (ook voor reuzevisgraat verband in grote maten)
  • 75x15 cm (ook voor visgraat in normale maat)

Installatie en patronen

De installatie van parketlook (ook wel houtlook) keramische tegels kan op dezelfde manier worden gedaan als bij normaal houtparket - gelegd in een banenpatroon. Dit draagt bij aan de authentieke houtuitstraling van de tegels en helpt de illusie van een echte houten vloer te creëren. Tevens kan je een visgraatpatroon leggen. Dit raden we alleen aan bij de wat grotere ruimtes. Maak van bijvoorbeeld 90x22,5 cm platen een reuzevisgraatvloer.

keramische houtlook parket vloer in grijs tint
(Foto: Keramisch parket Amsterdam Wood 150x25cm Grey)

Voordelen van keramische parketlook tegels

Naast hun kleurvastheid hebben houtlook tegels ook veel praktische voordelen. Ten eerste geleiden ze warmte nog beter dan PVC, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor vloerverwarming. Je bespaart energie met deze vloer. 

Daarnaast hebben dergelijke keramiektegels een zeer lange levensduur en zijn ze kleurvast. In tegenstelling tot echt hout zullen ze niet vervagen of verkleuren, waardoor ze hun schoonheid en charme door de jaren heen behouden.

Meest populaire parketlook vloeren bij Yzina zijn:

  • Ibiza Wood cream in lichte houtkleur
  • Marbella Wood nut in notenhout kleur

Keramisch parket Ibiza Oak 150x25cm Cream
(foto: Keramisch parket Ibiza Oak 150x25cm Cream)

Maatvast voor een strak eindresultaat

Als je streeft naar een echt strak eindresultaat, overweeg dan te kiezen voor maatvaste, rondom gerectificeerde tegels. Deze keramische parkettegels van tegelgroothandel Yzina zijn precies gesneden, waardoor ze een uniform formaat hebben en zorgen voor perfect strakke voegen. Dit bespaart niet alleen frustraties voor jouw tegelzetter, maar zorgt ook voor een nette en professionele afwerking.

Keramisch parket Ibiza Oak 120x20cm Cream
(Foto: Keramisch parket Ibiza Oak 120x20cm Cream)

Topkwaliteit parketlook tegels uit Europa

Dus, als je op zoek bent naar een manier om de warmte en charme van een houten vloer in je huis of bedrijfspand te brengen, maar met de duurzaamheid, onderhoudsgemak en functionaliteit van een tegel, dan zijn houtlook tegels de perfecte keuze voor jou! Bij tegelshop Yzina weet je bovendien zeker dat je werkt met de mooiste houtprints, geproduceerd in Europa. Daarbij leveren we bijpassende voegmiddel en de juiste tegellijm. 

Tot slot, wil je gek doen? Leg dan keramische houtlook tegels door op de wand van bijvoorbeeld de badkamer of vergaderruimte zoals op onderstaande foto.