keramische-tegels-regenboog-jpg

Keramische tegels zijn een van de meest veelzijdige materialen op de markt. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog, van basic wit tot de meest exotische tinten. Keramische tegels kunnen worden gebruikt voor vloeren, muren, werkbladen en zelfs daken of gevels.

Foto 1: Kleurenpallet keramische tegels

Keramische tegels passen in iedere woonstijl

Keramische tegels zijn er bij tegelhandel Yzina in alle kleuren van de regenboog. Ze zijn veelzijdig inzetbaar en passen in elke woonstijl. Voor elke smaak is er een tegel te koop.

Of je nu op zoek bent naar wandtegels of vloertegels, je vindt altijd de perfecte kleur voor in huis, in je bedrijfspand of op een buitenmuur. Door de regenboog van kleuren is er voor elke smaak een tegel te vinden. Waar deze kleurrijke tegels het ook goed doen zijn in scholen of kinderdagverblijven. Er kunnen vrolijke patronen op muren worden aangebracht waar de kinderen een bepaald gevoel bij krijgen.

Keramische tegels zijn een geweldige manier om kleur toe te voegen aan je huis. Naast de sfeer die tegels toevoegen, zijn keramische tegels een zeer duurzame optie voor vloeren of muren. Keramische tegels hoef je soms maar 1 keer in je leven te kopen. Ze gaan een levenslang mee, hebben weinig onderhoud nodig en zijn zeer eenvoudig schoon te maken.

Dus waarom zou je niet wat kleur aan je huis toevoegen met keramische tegels?

Foto 2: Keramische tegels in de vorm van visschubben in kinderkamer

Keramische tegels kopen

Keramische tegels zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Je kunt ze vinden bij een plaatselijke bouwmarkt (vaak wel minder hoge kwaliteit en minder maatvast dan onze zorgvuldig geselecteerd assortiment), bij een echte tegelhandel (zoals Yzina) of andere (online) tegelwinkel. Ze zijn een populaire keuze voor vloeren en wanden omdat ze duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van keramische tegels. Ze zijn waterafstotend, vlekbestendig, krasvast, slijtvast, kleurvast en onderhoudsvriendelijk. Keramische tegels kunnen ook de waarde van je huis verhogen.

Er zijn ook een paar nadelen aan het gebruik van keramische tegels. Ze kunnen glad zijn als ze nat zijn en ze zijn breekbaar. wil je tegels kopen voor de badkamer of een nadere natte ruimte? Koop dan keramische tegels met een speciale anti-slip laag. Je moet ook de voeg tussen de tegels afdichten om problemen te voorkomen.

Als je overweegt keramische tegels in huis te gebruiken, moet je beslissen waar je ze wilt gebruiken en hoeveel je wilt uitgeven. Je kunt keramische tegels van €10 per m2 kopen, maar ook van €200 per m2.

In kleur of met houtlook, terrazzolook of betonlook print

Naast keramische tegels in geel, roze, blauw, bruin, groen, rood, wit, paars, grijs en zwart kan je ook kiezen voor houtlook keramisch parket voor de woonkamer en keuken, terrazzolook tegels van keramiek voor bijvoorbeeld de badkamer en oersterk betonlook keramiek voor bedrijfsruimtes zoals kantines en showrooms.

Foto 2: Vrolijke keramische tegels verwerkt in het woord “amor” beschildert door kinderen uit Portugal

Soorten keramische tegels

Keramische tegels kennen we in Nederland vaak door de grote grijze plavuisvloeren in huizen. of van de 15x15cm witjes in de badkamer. Ze zijn er echter in ontelbaar veel meer soorten. Zo kan je Portugese patroontegels kopen voor bijvoorbeeld een buitengevel. Of Spaanse motieftegels voor een lambrisering de hal of woonkamer. Maar er zijn ook minder drukke opties voor keramische tegels. Denk aan keramische tegels met een houtlook voor een badkamervloer of woonkamervloer. Of marmerlook tegels voor in de wc of badkamer.

Tegelinspiratie

Wil je nou meer inspiratie opdoen wat betreft tegels voor binnen? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s op Instagram of Pinterest of lees onze andere blogposts over tegels. Lees bijvoorbeeld ook onze blogpost over wat wij de 5 beste kleuren tegels vinden voor een badkamer of wc.

Instagram

Pinterest