kitkattegels-png

Je kent ze vast wel, die langwerpige chocoladerepen in hun felrode verpakking. De KitKat repen zijn opgedeeld in kleine langwerpige stroken die je kunt afbreken.

De kitkat vorm van deze chocolade repen zien we nu ook terugkomen in tegelmatjes als wandtegels (lambrisering in bijvoorbeeld toilet of hal en soms zelfs als vloertegels in kleine ruimtes. De nieuwste trend op het gebied van keramische wandtegels voor binnen zijn deze trendy Kitkattegels die ook wel tegel vingers of uitkat mozaïek tegels worden genoemd.

Foto 1: Kitkat tegelmatjes

Kitkat tegelmatjes en Kitkat mozaïek

Kitkat tegels zijn vooraal beschikbaar in de vorm van tegelmatten. Je kunt je misschien wel voorstellen dat het geen pretje is om al deze losse tegeltjes één voor één op de muur of vloer te plaatsen. Net als bij Mozaiek, kan dit natuurlijk wel.

Het voordeel van kitkat tegelmatjes is dat je kant-en-klare stukken mozaïek van tegelformaat krijgt. Deze tegelmatten kan je in één keer op de muur of vloer plaatsen. Vaak zijn deze tegelmatjes 30x30 cm en zijn ze flexibel. Omdat de tegels op een kunststof mat worden bevestigd zijn ze flexibel. De flexibiliteit van kitkat tegelmatjes maakt ze uitermate geschikt voor ronde vormen.

Waarvan worden kitkat tegels gemaakt?

Kitkat tegelmatjes worden gemaakt van uitkat mozaïek. Het gaat hier om mozaïek in de vorm van keramische tegelstroken ofwel porselein. Kitkat mozaiek kan worden gemaakt van geglazuurde porselein tegels of matte keramische tegels. De eerste variant is glimmend en de tweede variant is mat.

Lees alles over matjes op onze blog over tegelmatjes.

Soorten Kitkat tegelmatten

We kunnen de kit kat tegels opdelen in twee varianten. Namelijk tegelmatten met kleine ofwel mini kitkat tegels en matten met grotere kitkat tegels. Kitkat tegelmatjes zijn er verder in all kleuren van de regenboog.

Mini kitkat tegelmatjes

De mini kitkat tegels hebben bijna het formaat van echte kitkat repen, namelijk 12x92x8mm. De tegels zijn 9,2 cm lang, 1,2cm breed en hebben een dikte van 8mm. De voegbreedte van de mini kitkat tegels is ook smaller dan bij de grote variant. Zo blijft het geheel in proportie.

Foto 2: Mini kitkat tegelmatjes

Normale kitkat tegelmatjes

De tegelmatjes met de grotere variant tegels bestaat uit kitkat tegels van 2x14,5cm ook hier is de dikte van de tegels van 8mm. De voegen van de tegelmatjes met grotere kit kat vingers zijn vaak 3mm.

Foto 3: Grotere kitkat tegelmatjes

Waarvoor zijn kitkat tegels geschikt?

Tegelmatjes kunnen in principe gebruikt worden voor alle muren en vloeren in huis. Tenminste als de tegels op de matjes van de juiste materialen zijn gemaakt.

Kitkat tegelmatjes worden gemaakt van keramische tegels en/of porselein tegels. De kwaliteit van deze tegels is hoog en dus voor bijna alle doeleinden geschikt. Toch zetten we de meestvoorkomende manieren om kitkattegels in een interieur te plaatsen op een rijtje.

Foto 4: Witte kitkattegels geplaatst op achterwand keuken

Kitkattegels op achterwand keuken

Zoals hierboven is te zien op foto 4, kan je kitkattegels bijvoorbeeld plaatsen als wandtegels voor de achterwand in de keuken. Kitkattegels zijn gemaakt van keramiek of geglazuurd porselein en beide soorten zijn waterdicht, goed schoon te maken en dus perfect voor de keuken. Wil je meer informatie over het kiezen van wandtegels voor in de keuken? Lees ons artikel over wandtegels voor achterwand keuken.

Foto 5: Gele kitkattegels in trendy toilet

Kitkattegels als wandtegels in wc

Een tweede populaire manier om kit kat tegelmatten te gebruiken is in de wc. Wanneer je tegels uit moet kiezen voor in het toilet loop je tegen een probleem aan. Er is namelijk veel te veel keuze.

Wil je een sfeervol toilet creëren met een tegel die net even anders is dat de rest? Kies voor kitkattegels in bijvoorbeeld een felle gele kleur zoals hierboven. Een echte Eye-catcher die je gasten niet meer vergeten.

Meer lezen over toilettetegels? Lees deze blogpost over onze 10 favoriete toilettegels.

Foto 6: Witte kitkategels in de badkamer boven/ naast de badkuip

Kitkattegels in de badkamer

Bijna iedere badkamer is voorzien van vloertegels en wandtegels in de badkamer. Wil je geen standaard keramische tegels of vierkante witjes in je badkamer zoals de rest? Kies voor kitkattegels in de badkamer.

Ze zijn trendy, passen in alle stijlen, zijn zeer makkelijk schoon te maken en bovenal zorgen alle kleine voegen voor een anti-slip vloer of muur.

Foto 7: Kitkat tegels op ronde bloembak

Kitkat tegels voor ronde vormen of muren

Heb jij een ronde muur in huis, een ronde badkamerwand, een ronde badkuip, een ronde pilaar in huis of bijvoorbeeld een ronde bloembak in huis of in je kantoorpand? Kit kat tegelmatjes zijn deel voor ronde vormen!

De matten zijn flexibel waardoor je ze eenvoudig om ronde vormen heen buigt.

Foto 8: Ronde pilaren in huis bekleedt met kitkattegels

Inspiratie voor kitkat tegelmatjes/ kitkat tegels

Nu je van deze trendy kitkat tegels afweet, wil je misschien wel in je eigen huis of kantoor plaaten. We hopen dat je de juiste interieurkeuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Volg ons, wij zijn tegel nerds!

Wil je meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest