Verschil tussen natuursteen travertin en travertinlook keramische tegels op een rij

Travertin, een prachtige vorm van natuursteen, heeft de harten van vele huiseigenaren en interieurontwerpers veroverd. Met zijn unieke, aardse tinten en textuur brengt travertin een natuurlijke, warme en luxueuze uitstraling in elke ruimte. Maar wist je dat er naast natuursteen travertin ook travertinlook tegels van keramiek bestaan? Laten we de wereld van travertin en zijn keramische tegenhanger ontdekken in deze blog van tegelhandel Yzina.

De natuurlijke schoonheid van Travertin

Travertin is een natuursteen die zijn oorsprong vindt in de minerale bronnen en rivieren. Het staat bekend om zijn kenmerkende poriën en onregelmatige textuur, elke tegel met zijn eigen unieke patroon en schakering. Het voegt niet alleen een element van klasse toe aan je interieur maar brengt ook een stukje natuur binnen.

foto echt travertin natuursteen

De innovatie van keramiek

Hoewel de authentieke uitstraling van travertin natuursteen onmiskenbaar is, hebben innovaties in de keramische industrie het mogelijk gemaakt om travertinlook tegels van keramiek te creëren. Deze tegels combineren de esthetische aantrekkingskracht van travertin met de functionele voordelen van keramiek zoals:

  • kleurvast (bij echt natuursteen zijn de kleurverschillen vaak relatief groot)
  • maatvast 
  • eenvoudiger te verwerken en op maat te slijpen
  • bijna niet van echt te onderscheiden
  • bevat geen oneffenheden of poriën zoals echt travertin kan bevatten 

badkamer van travertin tegels

badkamer met vloertegels en wandtegels van keramisch travertin (travertinlook)

Duurzaamheid en onderhoudsgemak

Een van de grootste voordelen van keramische travertinlook tegels is ook hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken, en slijtage, waardoor ze jarenlang hun schoonheid behouden. In tegenstelling tot natuursteen travertin, hebben ze minimaal onderhoud nodig en zijn ze gemakkelijk te reinigen.

Diversiteit in ontwerp

Met keramische travertinlook tegels kun je genieten van een breder scala aan ontwerpopties. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en texturen, waardoor ze gemakkelijk aangepast kunnen worden aan diverse interieurstijlen. Door de vele variatie in prints zul je bovendien zelden tot nooit een identieke tegel ontdekken.

detailfoto van keramisch travertin look tegel

Kosten- en energie-efficiëntie

Hoewel de initiële kosten van keramische tegels soms hoger kunnen zijn, bieden ze op de lange termijn een kosteneffectieve oplossing. Ze zijn niet alleen voordeliger in onderhoud, maar hun vermogen om warmte efficiënt te geleiden, maakt ze tot een energiezuinige keuze, vooral in combinatie met vloerverwarming.

Conclusie: Travertin tegels of keramische travertinlook tegels geven jouw ruimte klasse en uitstraling

Zowel natuursteen travertin als keramische travertinlook tegels hebben elk hun eigen klasse en voordelen. Terwijl natuursteen de tijdloze, authentieke uitstraling van de natuur biedt, belooft de keramische variant een kleurvaste, duurzame, maatvaste, onderhoudsarme en veelzijdige oplossing.

De keuze tussen deze twee hangt af van je persoonlijke voorkeur, levensstijl en budget. Met travertinlook keramische tegels geniet je van het beste van beide werelden - de natuurlijke uitstraling van travertin gecombineerd met de innovatieve voordelen van moderne keramiek. En de prijs van travertinlook ligt behoorlijk lager. 

keramische vloertegel en wandtegels in natuursteen travertin style

Ontdek tegelhandel Yzina

Bestel nu geheel vrijblijvend proefstalen van travertinlook tegels of bezoek op afspraak onze showroom. Je bent er al uit? Ontdek dan het gemak van bestellen via onze webwinkel.

BadkamerVloertegels