yzina-badkamertegels-visgraat-jpeg

Foto 1: Langwerpige tegels is visgraat patroon

Tijdens het verbouwen, renoveren of nieuw-bouwen van een woning of bedrijfspand sta je voor ontelbaar veel keuzes. Welke dakpannen moet ik kiezen? Welke metselstenen gaan we gebruiken? Welke kleur kozijnen nemen we? Welke kleur verf komt er op de muur? Welke tegels voor de badkamer of wc kiezen we?

Heel veel keuze

Het is een proces waar je even doorheen moet bikkelen voordat je kunt genieten van het eindresultaat. Bij het uitkiezen van tegels voor een badkamer, een wc, een vloer, de keuken of een andere bestemming wordt het je niet makkelijk gemaakt. Er is heel VEEL keuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het resulteert vaak in een keuze voor de standaar opties om maar niet teveel risico te lopen. Wij vinden dat je juist met tegels voor de gewaagde unieke optie moet gaan. Het creëert sfeer in je woning en is vaak een blikvanger die kan bepalen hoe een ruimte aanvoelt. Bij het kiezen van tegels kijk je niet alleen naar de soort tegel, maar ook naar het patroon waarin je de tegel gaat plaatsen.

Foto 2: Enorme veel keuze, help!

Kies voor langwerpige tegels en een visgraat patroon

Ook jij kan wel wat hulp gebruiken. In deze blogpost leggen we het visgraatpatroon en visgraat tegels onder de loep. Hopelijk wordt je er net zo enthousiast van als wij en helpen we je een handje met één van de vele keuzes die je moet maken voor je project. We zien het al veel bij vloeren. Parket wordt in een visgraat patroon gelegd om een klassieke uitstraling te creëren.

Deze klassieke uitstraling wordt hierdoor ook vaak geassocieerd met het visgraat patroon op zichzelf. Dit is echter niet de waarheid! Visgraat patronen met tegels maken kan juist op een hele hippe manier. Je kunt voor gekke kleuren, verschillende maten en verschillende tegelmotieven kiezen.

Foto 3: Visgraat patroon met langwerpige handgemaakte Spaanse tegels

Visgraat patroon tegels onder de loep

Zoals je kunt zien op foto 1 creëer je een visgraat patroon door langwerpige tegels schuin en haaks op elkaar te plaatsen. Niet alleen zijn langwerpige tegels veel cooler dan de standaar vierkante witjes, maar met langwerpige rechthoek tegels kan je bijvoorbeeld een visgraatpatroon maken. Vaak wordt een visgraat patroon verward met een Hongaarse punt patroon. In de Blogpost over het verschil tussen Visgraat tegels en Hongaarse punt tegels leggen we je uit wat het verschil tussen deze twee is.

Langwerpige tegels kiezen voor een visgraat patroon

Voor het creëren van een visgraat patroon heb je eigenlijk maar 1 onderdeel nodig, namelijk tegels. Niet iedere tegel is geschikt voor het maken van een visgraat patroon. Zorg dat je langwerpige ofwel rechthoekige tegels kiest. Het maakt niet uit hoelang deze tegels zijn. Als het aan ons ligt: hoe langer, hoe beter. Wanneer je voor lange en smalle tegels kiest, creëer je rust. Minder lijnen en minder voegen. Hoe kleiner de tegel, hoe drukker het patroon oogt.

Op de derde foto zie je een mooi voorbeeld van langwerpige tegels in een visgraat patroon. Deze specifieke tegels zijn handgemaakte Spaanse tegels in het formaat 5 x 25 cm. Je kunt natuurlijk naar smaak variëren in de maatvoering en kleur.

Foto 4: Langwerpige tegels voor visgraat patroon

Verschillende maten tegels geschikt voor visgraat patroon

Zoals eerder genoemd zijn eigenlijk alle rechthoekige tegels ofwel langwerpige tegels geschikt voor het maken van een visgraat patroon. Wij hebben hieronder de 5 populairste maten voor wandtegels in visgraatpatroon en de 5 populairste maten voor vloertegels in visgraatpatroon even op een rijtje gezet.

5 populaire maten wandtegels voor visgraat

- 5x25cm tegels
- 6,5x13cm tegels
- 6,5x 20cm tegels
- 7,5x30cm tegels
- 10x30 cm tegels

Foto 5: 6,5x13cm tegels voor visgraat patroon

5 populaire maten vloertegels voor visgraat

- 60x120cm tegels
- 30x60cm tegels
- 20x80cm tegels
- 30x120cm tegels
- 10x60 cm tegels

Foto 6: 10x60cm keramische vloertegels met houtmotief in visgraat patroon

Visgraat patroon tegels voor optisch ruimere kamers

Je zou het niet zeggen maar met een visgraat patroon creëer je ruimte. In eerste instantie denk je dat tegels in een visgraat patroon voor drukte zorgen en een wand of vloer optisch kleiner laten lijken. Het tegendeel is echter waar. Een visgraat patroon aan de muur of op de vloer kan juist voor een optisch grotere ruimte zorgen. Wanneer je de uiteinden van de tegels naar de hoeken van een muur of wand richt stuur je het oog ook deze kant op. Je let dus niet meer op een kleine wand, maar wordt automatisch naar andere plekken in een ruimte gestuurd.

Verschillende kleuren en motieven tegels

Jarenlang is het een trend geweest om qua kleur voor antraciet, grijs, wit, zwart of andere saaie kleuren te kiezen in en rondom je huis. Wij bij Yzina willen deze trend graag veranderen richting meer kleur, sfeer en warmte in je huis. Kies eens voor een gekke opvallende kleur tegel. Of kies een tegel met een opvallend motief zoals een Portugees patroon. Niks is te gek als het om tegels gaat. Als je dan voor iets opvallend kiest, zorg dan voor contrast met rustige elementen in je huis. Dit kan je doen met de inrichting van je woning of bedrijfspand of je verft de overige 3 muren in je ruimte in een rustige neutrale kleur.

Visgraat tegel Inspiratie

Nu we er van alles over hebben uitgelegd is het tijd voor wat visgraat inspiratie. Wellicht zie je iets moois voorbij komen en kies jij ook voor dit klassieke patroon in een nieuw jasje. Of je nu vloertegels of wandtegels wil kopen. Het visgraatpatroon is bijna altijd een meerwaarde.

Foto 7: Groene badkamerwand met tegels in visgraat patroon

Foto 8: Keukenwand met paarse geglazuurde tegels in visgraat patroon

Foto 9: Badkamer met wit/creme genuanceerde wandtegels in visgraatpatroon

Foto 9: Badkamer met blauwe glanzende keramische wandtegels in visgraatmotief

Foto 10: Badkamer wandtegels marmer in combinatie met langwerpige gebakken tegels in visgraat patroon

Deel jouw vsigraattegel foto’s met ons!

Volg voor meer leuke, verhalen en foto’s onze Instagram account en Pinterest pagina of schrijf je in voor de nieuwe blogposts onderaan de pagina. Mis nooit meer tegeltrends en tips, volg ons ook op Linkedin. Heb je zelf een coole wand of vloer van visgraattegels gemaakt? Dan zien we graag jouw foto's op hello@yzina.com

Visgraat