Ontdek de voordelen van keramisch parket!

Keramisch parket is een mooie en unieke vloerkeuze die een moderne touch aan elk huis, bedrijfspand of horecagelegenheid kan geven.

Dit type vloer biedt tal van voordelen, van duurzaamheid en sterkte tot esthetische aantrekkingskracht van de mooie designs. Niet alleen is keramisch parket verkrijgbaar in tal van kleuren en afwerkingen, het vergt ook weinig onderhoud en is eenvoudig te plaatsen. Wat veel mensen niet weten is dat het ook nog eens een bijzonder goede warmtegeleider is. Perfect voor vloeren met vloerverwarming dus.

Als u op zoek bent naar een manier om het interieur van uw huis te transformeren, ontdek dan de voordelen van keramisch parket!

Foto 1: Keramische parketvloer in de kleur “noten” met keramische tegels van 150x25cm, prachtige houtlook vloer die perfect vloerverwarming geleid

Voordelen van Keramisch parket ten opzichte van houten vloeren

Ben je op zoek naar een alternatief voor de traditionele houten vloer? Overweeg dan eens keramisch parket! Met zijn unieke design biedt keramisch parket tal van voordelen ten opzichte van de klassieke en bekende houten vloeren. Ook is de geleiding voor vloerverwarming bij keramische vloertegels nog beter dan bij PVC.

Keramische tegels niet van echt hout te onderscheiden

Keramisch parket biedt een verscheidenheid aan rijke visuele texturen en ontwerpen die elke ruimte tot leven brengen. Je vindt keramische houtlook tegels in verschillende houtsoorten van Eiken look tot aan grenen of lariks looks. Wanneer je de juiste kwaliteit tegels weet te vinden, lijken ze sprekend op echte houten planken. Zeker het keramisch parket van Yzina is niet van een echte houten parketvloer te onderscheiden.

Foto 2: Keramische parketvloer in de kleur “room” met planken van 120x20cm

Keramische parket is uiterst duurzaam

De sterkte en duurzaamheid van keramisch parket is ongeëvenaard ten opzichte van echte houten vloeren. Een keramische parketvloer met houtlook tegels is bestand tegen krassen, deuken en slijtage die wordt veroorzaakt door dagelijks gebruik. Dit maakt keramisch parket ideaal voor elke woning, horecagelegenheid of kantoorruimte waar veel verkeer wordt verwacht. Keramische vloertegels zijn ook nog eens kleurvast en maatvast waardoor ze er zelfs over 50 jaar nog hetzelfde uitzien.

Naast de lange levensduur en het feit dat houtlook vloertegels goed tegen een stootje kunnen, worden ze steeds vaker van gerecycled materiaal gemaakt. Keramiek is namelijk volledig cradle to cradel te produceren. Dit wil zeggen dat oude keramische tegels worden verpulverd en worden hergebruikt om nieuwe tegels van te maken.

Verder is het erg belangrijk dat we onnodige boskap tegengaan. Zeker met de milieu gerelateerde problematiek van vandaag moeten we in beweging komen wat betreft ons consumentengedrag. Keramische tegels zijn hier zeker een goede oplossing voor. In veel fabrieken worden er zelfs al methodes gevonden om van natuurlijke afvalmaterialen brandstof te maken waar de ovens op gestookt kunnen worden.

Foto 3: Keramische houtlook tegels in Eiken uitvoering in de kleur grijs genuanceerd van 150x25cm

Keramisch parket is onderhoudsarm

In tegenstelling tot houten vloeren die speciaal onderhoud nodig hebben, vereist keramisch parket slechts minimale schoonmaak inspanningen. Je hoeft de vloertegels alleen maar af en toe te vegen, stofzuigen en/of dweilen! En omdat het waterbestendig en brandveilig is, hoeft u zich ook geen zorgen te maken over mogelijke schade door morsen of brandongevallen!

Je hebt geen last van het oliën van je vloer, schuren van je vloer, krasvrij maken van je vloer of de werking van houten planken. Hout krimp en zet namelijk uit bij extreme kou en extreme warmte.

Foto 4: Keramische parketvloer in lichtbruin eiken variant

Keramisch parket in combinatie met vloerverwarming

Het grootste voordeel ten opzichte van een houten parketvloer is dat Keramisch parket een fantastische warmtegeleider is. Niet alleen isoleer je je vloer met houtlook vloertegels, maar ook geleid keramisch parket de warmte van vloerverwarming ongeëvenaard goed. Vloerverwarming is een uiterst efficiënte manier voor het verwarmen van een ruimte. We zien deze vorm van verwarming dan ook steeds vaker terugkomen. Zeker in combinatie met een warmtepomp.

Het voordeel van een keramische tegelvloer is dat deze de warmte wel goed vast houdt in de tegels, maar niet goed doorlaat naar de oppervlak erboven. Je creëert dus op een duurzame wijze warmte, zonder dat deze eenvoudig ontsnapt.

Foto 5: Slaapkamer met keramisch parket in eiken look in honing kleur

De prachtige uitstraling van keramisch parket

Als je een vleugje verfijning en stijl aan je huis wilt toevoegen, is keramisch parket de perfecte oplossing. Deze prachtige vloeroptie is zowel elegant als duurzaam en biedt een reeks voordelen die hem onderscheiden van andere soorten vloeren.

Als je je woning wilt opfrissen, is keramisch parket de perfecte keuze! Dit innovatieve type vloer biedt tal van voordelen maar geeft bovenal elke kamer een strakke en moderne uitstraling. Met keramisch parket weet je zeker dat je woning er jarenlang mooi uit blijft zien.

De tegels zullen nooit vaal worden, niet krimpen en uitzetten en hun kleur behouden. Ook over tig jaar ziet je vloer er dus superstrak en modern uit.

Keramisch parket in visgraat patroon of Hongaarse punt patroon

Keramisch parket is een moderne en stijlvolle vloeroptie die huiseigenaren veel verschillende patroonopties biedt. Visgraat- en Hongaarse puntpatronen zijn twee van de meest populaire keuzes voor dit type vloer, elk met hun eigen specifieke stijl en uiterlijk. Bij veel tegelhandelaren vind je keramisch parket die kant-en-klaar is gemaakt voor het leggen van een visgraat patroon of zelfs een Hongaarse punt patroon.

Foto 6: Keramische houtlook tegels in visgraat patroon

Het visgraatpatroon bestaat uit rechthoekige tegels die in een v-vorm zijn gerangschikt, waarbij de lange zijde van de ene tegel tegen de korte zijde van een andere stoot om een in elkaar grijpend zigzagontwerp te creëren. Dit patroon is al eeuwenlang een klassieke keuze vanwege de unieke visuele aantrekkingskracht, waardoor het geschikt is voor zowel traditionele als moderne huizen.

Het Hongaarse puntenpatroon is iets ingewikkelder dan visgraat, met een ruitvormig tegelpatroon dat het een nog opvallender visueel effect geeft.

Wil je meer weten over deze twee patronen? Lees dan onze blog over het verschil tussen een visgraat patroon en een Hongaarse punt patroon.

Foto 7: Badkamer met keramische parketvloer in Hongaarse punt patroon

Keramisch parket geschikt voor badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken en meer

Keramisch parket is een steeds populairdere keuze voor huiseigenaren en interieur designers die stijl en functionaliteit aan hun huis willen toevoegen. Het wordt een populaire optie vanwege zijn veelzijdigheid. Keramisch parket is namelijk geschikt voor alle kamers van het huis. Dit komt mede door de antislipeigenschappen van keramische tegels. Hierdoor is keramisch parket ideaal voor badkamers, keukens een hal en andere ruimtes met veel voetverkeer of ruimten die nat of vies worden.

Het keramisch parket biedt een klassieke uitstraling van hout, maar is gemaakt aan de hand van moderne technologie. Hierdoor kunnen huiseigenaren tegels kopen die eruitzien als echte hardhouten vloeren zonder duur onderhoud of onderhoud. Met dit type vloer heb je de warme esthetiek van een traditionele houten vloer zonder dat je je zorgen hoeft te maken over krassen of waterschade in je badkamer of keuken. De tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en behouden hun natuurlijke schoonheid in de loop van de tijd.

Vloertegels met houtlook kopen

Ben je op zoek naar nieuwe vloertegels voor in huis of je bedrijf? Kies voor vloertegels met een houtlook. Wil je een keramische vloer die niet van echt hout te onderscheiden is? Neem dan een keramische parketvloer. Een prachtige uitstraling en nog duurzaam ook. Het onderhoud hoef je dus niet wakker over te liggen want dit is minimaal nodig.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van houtlook tegels in huis? Lees dan ook eens ons blog over waarom je houtlook tegels voor in de woonkamer wil kopen. Wil je misschien een houtlook tegelvloer in de badkamer plaatsen? Lees dan onze blog met tips en voorbeelden voor houtlook tegels in de badkamer.

Interieur inspiratie

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina. Ben je nieuwsgierig naar al onze andere artikelen over tegels voor binnen, interieur tips en tegeltrends? Klik dan hier.

Instagram

Pinterest

Alternatief voor keramisch parket: terrazzo tegels

Naast een vloer van keramisch parket kan je jouw kantine, badkamer, entree of andere ruimte ook extra karaktet geven met terrazzotegels.

Echt terrazzo vs terrazzo look van keramisch materiaal

Echt terrazzo tegels zijn niet goedkoop en bevatte grote kiezels waardoor ze lastig op maat te slijpen zijn. Daarom leveren wij ook terrazzolook tegels van keramiek. Deze keramische tegels zijn betaalbaar, maatvast en kleurvast. Tegenwoordig zijn ze heel echt en de strenge Yzina collectie is een goed alternatief.

HoutlookVisgraatVloertegels