labrisering-spaanse-wandtegels-met-versiering-handgemaakt-jpg

Spaanse keramische tegels zijn een populaire optie voor een vloer of wandbekleding in Spanje. De tegels zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren, stijlen en maten.

Een van de meest populaire soorten Spaanse keramische tegels zijn die met motieven. Motieftegels zijn meestal met de hand beschilderd en voorzien van prachtige patronen.

Patroontegels kunnen een vleugje elegantie toevoegen aan elke kamer. Zo kan je ze bijvoorbeeld gebruiken als lambrisering aan de muur in de hal.

Foto 1: Spaanse keramische tegels met motief als lambrisering in de hal in een Pintxos restaurant in Bilbao

Ook terra cotta tegels uit Spanje zijn enorm populair. Deze bruin/rode tegels staan prachtig als keukenwand, als vloer van bijvoorbeeld de hal of buiten op jouw terras in Ibiza style.

Spaanse motieftegels zorgen voor sfeer in huis

Het lijdt geen twijfel dat Spaanse tegels met motief een sfeer van elegantie en vrolijkheid brengen. Ontwerpers houden van deze patroontegels vanwege hun vermogen om woonstijlen te creëren die zowel stijlvol als kleurrijk zijn.

Spaanse tegels zijn niet alleen kleurrijk en elegant, maar ook duurzaam en zorgen voor een vrolijke sfeer in elk huis.

Deze prachtige tegels worden in Spanje al eeuwenlang gebruikt om zowel binnen- als buitenruimtes te decoreren. Tegenwoordig worden ze steeds populairder in de Verenigde Staten, omdat mensen op zoek zijn naar manieren om persoonlijkheid aan hun woonruimtes toe te voegen.

Spaanse tegels zijn er in een breed scala aan kleuren, ontwerpen en maten, waardoor ze veelzijdig genoeg zijn om in elke woonstijl te passen. Ze zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor drukke gezinnen of mensen die hun impact op het milieu willen verminderen.

Foto 2: Spaanse keramische tegels met motief in een Spaanse tapas bar

Spaanse tegels als lambrisering in de hal

Het toevoegen van Spaanse tegels aan de hal als lambrisering is een geweldige manier om wat stijl en flair aan je huis toe te voegen. Spaanse tegels zijn zeer veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt waaronder als wandbekleding ofwel lambrisering.

Lambrisering van tegels zien we veel in bijvoorbeeld de hal van een woning, maar Spaanse tegels kan je ook prima op de muur plaatsen in een woonkamer of slaapkamer. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, maten en vormen, zodat u de perfecte tegel voor uw huis kunt vinden.

Spaanse tegels zijn een geweldige manier om interesse en persoonlijkheid toe te voegen aan een hal. Je kunt ze gebruiken om een centraal punt op een muur te creëren of een hele muur te bedekken voor een werkelijk unieke look. Als je op zoek bent naar iets anders dan traditionele houten lambrisering, zijn Spaanse tegels een goede optie.

Foto 3: Lambrisering van Spaanse keramische tegels met motief

Spaanse vloertegels met motief

Er zijn veel verschillende soorten Spaanse tegels met motieven die gebruikt kunnen worden voor vloeren in je huis. Vraag altijd aan de verkopen partij waar je Spaanse motieftegels wil kopen of ze daadwerkelijk geschikt zijn als vloertegel. De meeste vloertegels zijn dubbelgebakken waardoor ze sterk genoeg zijn voor een vloer.

De Spaanse motieven hebben vaak een geometrisch of bloemig ontwerp en kunnen echt wat persoonlijkheid aan een ruimte toevoegen. Spaanse tegels zijn meestal gemaakt van klei, dus ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Als je op zoek bent naar een unieke vloeroptie voor je keuken, woonkamer, hal of badkamer, overweeg dan om Spaanse tegels met motieven te gebruiken.

Meer weten over Spaanse tegels?

Wil je meer weten over Spaanse tegels zoals hoe ze worden gemaakt, het verschil tussen Spaanse tegels en Portugese tegels en nog veel meer? Lees dan onze uitgebreidere blogpost over Spaanse tegels.

Interieurinspiratie

Nu je meer weet over deze prachtige kleurrijke keramische tegels, wil je zelf misschien Spaanse tegels kopen voor in huis. We hopen dat je de juiste interieurkeuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram voor nieuws en tips

Pinterest voor inspiratie