kermische-vloertegels-betonlook-jpg

De populariteit van tegelvloeren neemt toe en niet zonder reden. Tegelvloeren zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en veelzijdig. Er zijn verschillende vloertegels waaruit u kunt kiezen, waaronder keramische tegels met een betonlook. Tegels met betonlook zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en industriële look voor hun huis, showroom, kantine of bedrijfspand.

Wel de voordelen, niet de nadelen

Lees in deze blogpost meer over keramische vloertegels met een betonlook. Wel de voordelen van de industriële look and feel van beton en niet de nadelen van echt beton, ontdek keramische betonlook tegels van tegelhandel Yzina.

Foto 1: Tegelvoer van keramische tegels in betonlook 60x60cm

Vloertegels met betonlook; Trend!

Tegelvloeren zijn al eeuwenlang een populaire keuze en terecht. Het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd om een unieke look te creëren. Daarentegen zijn betonvloeren ook erg populair. Het nadeel van een beton gietvloer is echter dat deze poreus is en erg gemakkelijk scheurt.

Een van de laatste trends op het gebied van tegelvloeren is het gebruik van betonlook tegels ofwel plavuizen. Betonlook tegels zijn gemaakt om op beton te lijken, maar zijn eigenlijk van meestal keramiek of soms porselein. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je de perfecte betonlook vloertegels kunt vinden die bij jouw interieur past.

Foto 2: Plavuisvloer in woonkamer van keramische tegels in betonlook 60x60cm

Voordelen en nadelen van tegelvloer in betonlook

Vloertegels in betonlook zijn een populaire trend in de interieurinrichting. Zeker nu keramische tegels in allerlei stijlen gemaakt kunnen worden. Keramische tegels met betonlook hebben veel voordelen ten opzichte van echte betontegels of een gietvloer van beton.

Voordelen keramische tegels met betonlook

Keramiek is duurzamer dan beton

Ten eerste zijn keramische tegels veel duurzamer en bestand tegen zwaar verkeer ofwel veel gebruik. Echte betontegels of een betonnen gietvloeren zijn poreus. Hierdoor kan vuil en vocht in de tegels trekken met alle gevolgen van dien. Ze worden lelijk, er ontstaan vlekken, krassen, slijtage enzovoort. Keramische tegels zijn keihard gebakken waardoor ze slijtvast, krasvast, maatvast, kleurvast, waterdicht en makkelijk schoon te maken zijn.

Keramische tegels scheuren niet, een gietvloer wel

Een betonnen gietvloer heeft als groot nadeel dat er gemakkelijk scheuren in komen. Dankzij de duurzaamheid en kwaliteit van keramiek heb je dit probleem niet als je voor keramische tegels in een betonlook kiest.

Industriële moderne uitstraling

Ten tweede hebben ze een unieke, industriële look die perfect is voor moderne huizen. de strakheid van keramiek in combinatie met de looks van beton, zijn een gouden combinatie. Je creëert een prachtige moderne industriële uitstraling in je woonkamer, keuken, wc of badkamer.

Gemakkelijk te onderhouden dan echt beton

Ten derde zijn keramische vloertegels in betonlook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Keramiek is volledig dicht en waterdicht waardoor er geen vocht en vuil in de tegels kan trekken. Zeker bij een vloer in de keuken, wc of badkamer is dit handig. Je morst in de ruimten wel eens op je tegelvloer. Bij keramische tegels is dit geen probleem. Je kunt de vlekken eenvoudig weer verwijderen door de tegels schoon te maken met een sopje. Let wel op dat je geen zuurhoudende middelen gebruikt.

Veel keuze keramische tegels betonlook

Ten vierde zijn betonlook keramiek tegels verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en stijlen die bij elk interieur passen. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Je kunt een betonlook kiezen in een grootformaat 60x60 of 90x90cm, maar ook rechthoek tegels en kleinere maten zijn verkrijgbaar.

Foto 3: Grootformaat keramische plavuizen in betonlook 90x90cm

Nadelen keramische tegel met betonlook

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van vloertegels in betonlook.

Keramische tegels zijn duurder dan beton

Ten eerste zijn keramische tegels een stuk duurder dan betontegels of een betonnen gietvloer. Je krijgt hiervoor echter wel een stuk kwaliteit en duurzaamheid voor terug. Vergelijk je deze optie met een houten parketvloer of natuursteen, dan zijn deze vloertegels juist zeer betaalbaar.

Keramische vloertegels in betonlook laten leggen door professional

Ten tweede kunnen keramische tegels in betonlook moeilijk te installeren zijn zonder professionele hulp. De ondergrond moet perfect gelegaliseerd zijn, er moeten speciale lijmen en gereedschappen worden gebruikt en het voegen van de tegels vergt aardig wat vakwerk. Het leggen van deze vloertegels in betonlook kost tijd en geld.

Foto 4: Tegelvloer keramische tegels in betonlook 50x50cm

Waarom keramische tegels in betonlook kiezen?

Kortom, keramische tegels in betonlook zijn een geweldige optie voor vloeren. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe vloeroptie die stijl aan uw huis toevoegt, overweeg dan keramische tegels in betonlook.

Of je nou een waterdichte vloer in de badkamer wilt leggen. Een vlekbestendige vloer in de keuken. Of een slijtvast vloer in de hal of woonkamer. Keramische tegels zijn een uitstekende optie. Zeker keramische tegels in betonlook zijn perfect voor tegelvloeren in moderne industriële woonstijlen.

Inspiratie voor keramische vloertegels in betonlook

Nu je meer van deze optie afweet en de voor- en nadelen ervan kent, kies jij misschien wel voor een tegelvloer in betonlook. We hopen dat je de juiste keuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren. Liever iets meer warmte? Ontdek ook onze houtlook vloeren, zie pagina over keramisch parket.

Volg ons, wij zijn tegelnerds

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft vloertegels opdoen? Lees ons blog over de mooiste plavuisvloeren en volg onze Instagram pagina en Pinterest pagina voor de laatste trends en tips.

Instagram

Pinterest

Vloertegels