terracotta-tegels-vloer-keuken-jpg

In Zuid-Europa worden terracotta tegels buitenshuis gebruikt voor terrassen, rondom zwembaden, looppaden en voor een oprit.

Wij vinden echter dat deze prachtige en duurzame tegels meer binnenshuis moeten worden gebruikt. Denk aan een keukenwand, wandtegels van een toilet lambrisering of in de waskamer. Ze kunnen een modern interieur voorzien van een warme uitstraling. De natuurlijke uitstraling van de bruin/rode tegels doet het in veel woonstijlen goed en de terracotta tegels zijn goed te combineren.

De aardse Terra cotta tegels zijn er in allerlei maten zoals 30x30cm, 30x15cm in hexagoon vorm of langwerpige tegels van 20x5cm. Bekijk hier ons direct leverbaar assortiment terracotta tegels. Of aanvraag leveren we ook andere maten.

Terracotta tegels binnen

Je kunt terracotta tegels ook binnen gebruiken. De Portugese klei tegels staan prachtig als wandtegels op de achterwand van je keuken, of als vloertegels in de keuken, hal, woonkamer of zelfs slaapkamer. Terracotta tegels passen perfect in een Ibiza woonstijl, mediterrane woonstijl of zelfs Scandinavische woonstijl.

Terracotta tegels voor lambrisering in de hal

Wat ook erg mooi is in moderne interieurs, zijn lambriseringen van terracotta tegels. Keramische tegels worden veel gebruikt als lambrisering in de hal, maar dit is ook mooi met de zomerse terracotta tegels. Je komt dan zeker thuis in een warm huis.

Terracotta tegels badkamer

Het feit dat terracotta tegels ook voor buiten kunnen worden gebruikt, geeft al aan dat je ze ook in natte ruimten kunt plaatsen. Terracotta tegels kunnen zo ook gebruikt worden voor wandtegels of vloertegels in de badkamer. Ze geven een mediterraanse en natuurlijke sfeer aan je badkamer. Heerlijk om in de Zuid-Europese sfeer in je bad te badderen.

Aan te raden is dat je terracotta tegels in de badkamer impregneert. Zo kan je eventuele vlekken zoals kalk van je douchewater eenvoudig verwijderen.

Terracotta tegels decoratie

Wil je echt iets unieks creëren in je woning? Maak dan een kunstwerk van stroken terracotta tegels. Langwerpige terracacotta tegels kunnen bijvoorbeeld in een visgraat patroon worden geplakt op de muur ter decoratie. Maar je kunt ook andere speelse patronen maken.

Natuurlijke materialen en tinten zijn weer helemaal hot aan het worden. Terracotta tegels passen perfect in dit straatje. Je haalt een stukje zomer in huis met deze prachtige terracotta tiles.

Terracotta kleur combineren

Je kunt terracotta tegels perfect combineren met materialen als hout en staal. De rode kleur doet het erg goed in combinatie met natuurlijke materialen, aarde tinten en trendy interieur kleuren zoals zwart en wit.

Terracotta tegels plaatsen

Terracotta tegels plaats je op een cementvloer en verlijm je met betonmortel. Het voegen gebeurt vaak met grijs cement, maar kan ook met een voeg in een andere kleur. Goede tegelzetters kunnen een voeg aan de hand van de kleurpigmenten in iedere kleur, op de plaats van bestemming, naar wens maken. Voor het beste resultaat raden wij altijd aan om een ervaren tegelzetter om advies te vragen.

Meer weten over Terracotta tegels?

Lees in ons blog over Terracotta tegels voor buiten hoe je ze buitenshuis kunt gebruiken. Wil je nou weten hoe deze prachtige Terracotta tegels gemaakt worden? Lees dan de blog over Terracotta tegels maken. Wil je een bericht ontvangen wanneer nieuwe blogs gepubliceerd worden? Schrijf je dan in voor de Yzina Blog onderaan de pagina.

Interieur inspiratie

Nu je meer weet over deze prachtige terracotta, wil je zelf misschien rode klei tegels voor in of om het huis. We hopen dat je de juiste interieur keuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest

Terracotta