terracotta-tegels-looppad-buiten-JPG

In Nederland kennen we terracotta tegels ook wel als Abdijplavuizen, boerenplavuizen of estrikken. Toch zijn deze in onze ogen lang niet zo mooi als de echte terracotta tegels. De klei in Spanje en vooral Portugal is namelijk rood van kleur en geeft de gebakken tegels hun warme terracotta kleur.

Je kunt Terracotta tegels kopen voor buiten maar ook voor binnen. In deze blogpost laten we je zien hoe je Terracotta tegels buiten gebruikt.

Terracotta tegels buiten

Terracotta tegels kunnen zowel gebruikt worden voor binnen als buiten en gaan enorm lang mee. Soms eeuwen, maar minstens een leven lang. Terracotta tegels zijn uitermate geschikt voor looppaden, terrassen, tuinkamers en zelfs voor een oprit wanneer je de juiste kwaliteit tegels koopt.

Waar de Portugese tegels van roden klei het best tot zijn recht komen, is rondom een zwembad. De rode kleur zorgt voor een mediterraanse sfeer en geeft je een vakantiegevoel. Zeker wanneer je een wit huis hebt staan terracotta tegels prachtig op een looppad rondom het huis, op de oprit of op een terras.

Wil je de buitengevel van je huis bekleden met gevelbekleding? Ook hiervoor kan je terracotta tegels gebruiken. Zeker de dunne stroken van 20x5 cm in een waakformaat staan erg goed op gevels. Ze lijken een beetje op bakstenen.

Terracotta tegels impregneren

Wanneer je de terracotta tegels voor buiten koopt, voor bijvoorbeeld rondom een zwembad of op een terras, is het verstandig om ze te impregneren tegen vuil en vocht. Zo heb je er weinig onderhoud van, gaan ze nog langer mee en voelen ze fijner aan voor blote voeten.

Terracotta tegels kopen

Ben je op zoek naar een unieke manier om persoonlijkheid en sfeer toe te voegen aan je tuin? Koop terracotta tegels! Deze prachtige tegels van hoge kwaliteit zijn perfect om stijl toe te voegen aan je terras, looppad of oprit.

Bovendien zijn ze ongelooflijk duurzaam, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Verder zijn ze gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken - nog een reden om van ze te houden!

Wil je deze warme terracotta tegels voor in huis kopen? Ook dit is mogelijk. Sterker nog, hier zijn ze uitermate geschikt voor. Lees onze blog over terracotta tegels voor binnen en zie waarom ze steeds populairder worden.

Hoe worden terracotta tegels gemaakt?

Nieuwsgierig hoe deze tegels gemaakt worden? Lees in de blog “Hoe worden terracotta tegels gemaakt?” over het productieproces van terracotta tegels. In deze blog vind je alles wat je moet weten over hoe deze rode klei tegels worden gemaakt.

Tegel inspiratie

Nu je meer weet over deze warme, sfeervolle terracotta tegels voor buiten, wil je zelf misschien deze Portugese klei tegels kopen voor je oprit, terras, looppad of rondom een zwembad. We hopen dat je de juiste interieur keuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Wil je graag meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Ik ben Gerjan Zijl, oprichter van Yzina en blogger over alles wat te maken heeft met tegels.

 

Terracotta