terrazzo-vloertegel-40x40cm-JPG

In een eerder blog over terrazzotegels hebben we deze prachtige terrazzo tegels als een in het zonnetje gezet en uitgebreid uitgelegd wat een terrazzo tegel nou precies is.. Hieronder hebben we nog even kort op een rij gezet waar je rekening mee moet houden als je terrazzo tegels wilt kopen.

Foto 1: Echte terrazzo tegels in badkamer geven levendigheid aan de ruimte

Wat zijn terrazzotegels?

Als je op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsarme vloer, zijn terrazzotegels wellicht de juiste keuze voor jou. Terrazzo is een type vloer gemaakt van stukjes marmer of graniet in beton. Terrazzo tegels zijn sterk en bestand tegen vlekken, krassen en stoten. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Terrazzovloeren bestaan al eeuwen, maar maken een comeback in zowel bedrijfspanden en commerciële ruimtes als in woningen. Terrazzo tegels worden ook wel granitotegels genoemd. Traditioneel zijn deze vloertegels of wandtegels gemaakt van marmerspaanders en cement.

Terrazzo is extreem duurzaam en onderhoudsarm, waardoor het ideaal is voor vloeren met veel verkeer. Het kan ook worden gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor het een duurzame optie is.

Foto 2: Doorsnede van verschillende echte terrazzo tegels

Alles wat je moet weten voordat je terrazzotegels koopt

Lees waar je rekening mee moet houden voordat je terrazzotegels ofwel granitotegels aanschaft. Door met onderstaande zaken rekening te houden kan je de perfecte terrazzotegels kopen.

Als het gaat om terrazzotegels, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een aankoop doet.

Terrazzo tegels voor vloer of muur?
Ten eerste kunnen terrazzotegels zowel voor vloeren als wanden worden gebruikt. Vraag dus goed na of de tegel die je wilt kopen geschikt is als vloertegel of als wandtegel. Dit heeft vrijwel altijd te maken met de dikte van de tegels. Echte terrazzo tegels die geschikt zijn voor vloeren zijn 3cm dik of dikker.

Echte terrazzotegels of namaak?
Ten tweede zijn authentieke terrazzotegels gemaakt van marmer, kwarts, graniet of andere natuursteensoorten. Deze natuursteen kiezels zijn verwerk in cement en marmerpoeder. Er bestaan ook namaak terrazzo tegels. Deze zijn gemaakt van keramiek. Keramische tegels met een Terrazzo look zijn ook van goede kwaliteit, maar zien er nooit zo mooi uit als het echte werk.

Dikte terrazzo tegels
Ten derde is de dikte van de tegel belangrijk wanneer je granitotegels wil kopen. Authentieke terrazzotegels zijn meestal ongeveer 3cm dik. Deze dikte moeten de tegels hebben zodat er hele kiezelstenen in passen. Deze natuursteen steentjes zorgen grotendeels voor de sterkte en duurzaamheid van de tegels. Hoe dikker een terrazzo tegel, hoe hoger de kwaliteit.

Nieuwe of gebruikte terrazzo tegels
Ten vierde kunnen terrazzotegels nieuw of gebruikt zijn. Je kunt het beste nieuwe terrazzo tegels kopen omdat deze oersterk, super strak en prachtig gepolijst zijn. Gebruikte terrazzo tegels kopen is ook een goede optie. Let dan wel goed op scheurtjes en of de tegels opnieuw gepolijst zijn.

Afmetingen terrazzo tegels
Ten zesde zijn de afmetingen van de terrazzo tegel ook belangrijk om echte tegels te kunnen herkennen. Authentieke terrazzotegels zijn meestel vierkant van vorm. De meest voorkomende afmetingen tegels zijn de 30x30 cm terrazzotegels en de 40x40cm terrazzotegels.

Terrazzotegels geschikt voor vloerverwamring?
Niet alle granitotegels zijn geschikt voor vloerverwarming. Vraag hiervoor naar de kwaliteit en of ze geschikt zijn voor vloerverwarming. De verkeerde Terrazzotegels kunnen knappen.

Foto 3: Ultra moderne keuken met kit kat wandtegels en terrazzo tegelvloer

De voor- en nadelen van terrazzo tegels

Terrazzotegels zijn een soort vloertegel die al eeuwen bestaat. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van terrazzotegels, maar er zijn ook enkele nadelen.

Een van de grootste voordelen van terrazzotegels is dat ze zeer duurzaam zijn en met de juiste zorg meer dan een leven lang meegaan. In veel gevallen bij het gebruik van goede kwaliteit terrazzotegels gaan ze zelfs meerderen eeuwen mee. Terrazzotegels zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gebieden met veel verkeer.

Een ander voordeel van terrazzotegels is dat ze in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn, zodat je gemakkelijk een stijl kunt vinden die bij je interieur past.

Nadelen echt Terrazzo + ontdek ook terrazzolook keramische tegels

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van terrazzotegels. Een van de grootste nadelen is dat ze behoorlijk duur kunnen zijn, vooral als je kiest voor echte terrazzotegels. Echt terazzo is door de grote kiezels die er in zitten ook lastig op maat te slijpen. Bekijk gerust onze keramische terrazzolook tegels, deze zijn maatvast, kleurvast, eenvoudiger op maat te maken en qua prijs aantrekkelijker dan echt terrazzo. Het zijn wel geprinte tegels van keramiek, technisch een heel ander proces.

Foto: keramische Terrazzolook tegels op de wand

Meer weten over terrazzotegels?

Wil je je verder verdiepen in terrazzo tegels en bijvoorbeeld weten hoe ze gemaakt worden? Lees dan meer artikelen op onze blog.”.

Meer tegel en interieur inspiratie

Nu je meer weet over terrazzo tegels kopen, wil je deze misschien wel in je eigen huis, tuin of bedrijfspand plaatsen. We hopen dat je de juiste interieurkeuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Wij zijn tegelnerds, volg tips en trends van tegelhandel Yzina

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest

Terrazzo