Terrazzolook vs echte terrazzo tegels, wat is het verschil?

Jij wilt gaan voor een levendige, vrolijke terrazzovloer in jouw badkamer, entree van je bedrijf, keuken, kantine of elders? Dat juichen wij bij tegelhandel Yzina toe. In deze blog leggen we het verschil tussen keramische terrazzolook en echte traditioneel gemaakte terrazzo tegels uit. De voordelen en nadelen lees je alles over. Zo kan jij goed een keuze maken wat bij jou past.

vergelijking echt terrazzo en terrazzolook

Echte terrazzo tegels: prachtig maar prijzig

Echt natuurstenen terrazzo heeft lang niet allemaal mooie prints, sommige zijn te druk, andere te saai of bevatten kleuren die niet mooi zijn of te dominant aanwezig zijn. Sommige echte terrazzotegels zijn wel schitterend en dat zie je! De prijs is daar ook zeker naar. Echt Terrazzo is duur.

Daarnaast is het op maat snijden van echt Terrazzo lastig door de grote kiezels die het bevat. Deze kan je niet eenvoudig doorslijpen. Bestel bij echt Terrazzo dus altijd voldoende tegels extra zodat je het snijverlies kan opvangen.

Tot slot is een nadeel dat de kans op kleurverschil en patroonverschil heel groot is als je later extra bijbestelt. Vaak zijn het ook eenmalige partijen. Wees hier van bewust! Samengevat kan je zeggen dat echt Terrazzo natuurlijker is, maar ook grilliger in patroon en kleurafwijkingen. 

terrazzo tegels

Terrazzolook tegels

Onze Terrazzolook tegels zijn keramische tegels met een terrazzoprint. Deze prints worden steeds echter.

Deze maatvaste keramiektegels hebben bovendien alle voordelen van keramiek:

  • kleurvast
  • kleurecht
  • krasvast
  • slijtvast
  • eenvoudig te bewerken en plaatsen en sterk.

terrazzolook tegels vs echt terrazzo

Aantrekkelijke prijs

Daarnaast zijn terrazzolook tegels een stuk betaalbaarder dan echt Terrazzo. Over de maatvastheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Op maat slijpen is bovendien goed te doen omdat het geen grote kiezels bevat. Heb je iets te kort? Bijbestellen in deze print/kleur is geen probleem.

Echte terrazzo tegels VS keramische terrazzolook tegels

Terrazzolook kleuren en maten

Bij Tegelhandel Yzina leveren we terrazzolook tegels in wit, beige en grijs als basis. Vooral bedrijven kiezen veelal voor grijs, hierop is vuil minder zichtbaar. Consumenten gebruiken de witte en beige varianten veel in badkamers, 'gezellige' entree's en keukens. Overweeg ook de 6 kantige tegels voor een extra speels effect.

 Yzina terrazzolook tegels

Tegelhandel Yzina

Tegelhandel Yzina is al jaren jouw specialist in keramische tegels in terrazzolook. Wij hebben de mooiste keramische terrazzo tegels van de beste fabrieken in Europa al voor jou op een rij gezet. Bestel een proefmonster of bezoek onze showroom op afspraak. Online bestellen kan uiteraard ook.