wandtegels-keramiek-hexagon-antraciet-JPG

Foto 1: Badkamer met Groene vloertegels in Hexagon vorm

Zeskant / Hexagon tegels de trend van 2022

Op dit moment is het een enorme trend: Tegels in een zeskant vorm. We kennen ze ook wel als Hexagonale tegels of honinggraat tegels.

Hexagon tegels zijn net even anders dan de standaard vierkante of rechthoekige tegels. Ze worden gemaakt van verschillende materialen, in verschillende kleuren, met of zonder een patroon en zelfs met motieven. Zeskant tegels zijn er zowel voor op de muur als vloer.

In deze blogpost vertellen we je wat meer over deze veelzijdige Hexagon tegels. Hopelijk word je net zo enthousiast als wij.

Foto 2: Bijzondere design tegels in Hexagon vorm met een motief

Waarom Hexagon tegels kiezen?

Vierkante tegels, rechthoekige tegels, tegels in visschub vorm, Tegels in een ruitvorm en nog veel meer. Er is van alles beschikbaar als het gaat om tegels voor een muur of een vloer. Zo ook tegels in een zeskant vorm. Maar waarom kies je uit al die vormen nou net deze Hexagonale tegels?

Creëer uitstraling met Hexagon tegels

Heel simpel. Je kiest ze allereerst omdat je ze gewoon mooi vindt. Ze vallen op, zijn gedurfd en kunnen een ruimte laten leven. Je kunt ervoor kiezen om een gehele vloer of meerdere muren met deze tegels te bedekken, maar ook om één specifiek deel van de vloer of een muur ermee te bedekken.

Trek bijvoorbeeld de aandacht van je gasten naar de prachtige achterwand van je wc door voor een bijzondere zeskoek tegel te kiezen. Toch een stuk leuker dan die standaard vierkante witjes!

Foto 3: Hexagon tegels achterwand toilet

Zeskant tegels zijn goed te combineren

Een zeer groot voordeel van de hexagonale tegels is dat ze enorm goed te combineren zijn. Door hun levendige vorm zijn ze goed te combineren met verschillende andere bouwmaterialen zoals hout, steen of staal. Vaak zijn bouwmaterialen strak en rustig.

Door ze te combineren met Hexagonale tegels in een bijzonder kleur of met een print zorg je voor gepaste contrasten. Ook zijn de tegels vanwege de vorm goed te combineren met andere elementen.

Contrast creëren met hexagon tegels

Met Hexagon tegels kan je perfect contrasten realiseren. Wanneer je kiest voor Hexagon tegels raden wij aan om andere materialen in huis te nemen die voor wat meer rust zorgen. De zeshoek vorm kan voor een vrij drukke uitstraling zorgen. Betegel bijvoorbeeld een deel van je wand met kleine hexagon tegels en de rest met grote rechthoekige tegels. Zo creëer je contrast en wordt de uitstraling van je ruimte niet te druk. Speel hierin ook met kleuren, patronen en motieven.

Een voorbeeld is een combinatie van zeskant tegels met een houten visgraat vloer in je woonkamer. Zo creëer je een echte Eye-catcher.

Foto 4: Een combinatie van lichte Hexagon patroon tegels met een donkere houten visgraat vloer

Hexagon tegels zijn eenvoudig te plaatsen

Nog een reden om voor honinggraat tegels te kiezen is dat ze ondanks hun vrij bijzondere vorm toch makkelijk te plaatsen zijn. Omdat alle 6 de zijden gelijk aan elkaar zijn, is er niet 1 manier waarop de tegels “juist” worden geplaatst. Het maakt niet uit welke zijde van de tegel tegen een andere tegel aan wordt gelegd.

Bij patroontegels kan dit soms anders zijn maar dan is het vaak weer niet moeilijk om te zien wat de boven- of onderkant van de tegel is. Net als de standaard vierkante tegels kan je zeshoek tegels plaatsen op tegellijm. Gebruik bij voorkeur voegkruisjes om overal dezelfde voegbreedte te creëren.

Verschillende Hexagon tegels

Hexagonale tegels zijn tegels in de vorm van een zeskant. De naam zegt niets over de kleur of het materiaal waarvan de tegels gemaakt zijn. Deze zeskantige tegels zijn er dan ook in ontelbaar veel soorten.

Of je nou een authentieke cementtegel, een keramische tegel, mozaïek tegels of natuursteen tegels wilt kiezen maakt niet uit. Zeskant tegels zijn beschikbaar in allerlei materialen, kleuren, motieven en eventueel met opdruk.

Foto 5: Verschillende tegels waaronder Hexagonale tegels in allerlei kleuren

Keramische Hexagon tegels

Veel gebruikt in badkamers, de wc of voor een keukenwand zijn keramische tegels. Ze zijn krasvast, kleurvast, maatvast en slijtvast. Keramische tegels kunnen tegenwoordig ook nog eens bedrukt worden met een print, dus er is voor ieder wat wils. Toch vinden wij keramische tegels vaak een beetje saai. Als je ze dan toch kiest, waarom niet in een Hexagon vorm?

Foto 6: Keramische wandtegels in Hexagon vorm

Hexagon cementtegels

In een eerder blog hebben we het uitgebreid over Portugese ofwel Cementtegels gehad. We gaan er hier niet te ver op in. Het zijn vaak handgemaakte tegels met bijzondere kleurlagen of patronen. De uitstraling van deze tegels is vaak zeer uniek. Geen tegel is gelijk. Ook cementegels worden gemaakt in Hexagon varianten. Ze worden met de hand in een mal geplaatst en met de hand voorzien van een kleur of zelfs een mooi patroon. Onze persoonlijke favoriet!

Foto 7: Cementtegels gemaakt op authentieke wijze / In dit geval een vierkante tegel

Natuursteen tegels in Hexagon vorm

Je zag het vroeger overal: Natuursteen. Het is een uiterst duurzaam materiaal maar is beperkt beschikbaar omdat het een natuurlijk product is. Met de kleur en uitstraling kan dan ook niets worden gedaan. Met de vorm kan wel wat worden gedaan. Zo vinden we ook steeds meer Natuursteen tegels in een Hexagon vorm. Let bij natuursteen op bij het plaatsen van de tegels. Dit vergt net even wat meer aandacht dan bij veel andere tegels. In een later blog zullen we wat verder in gaan op natuursteen tegels.

Foto 8: Hexagon tegels gemaakt van wit natuursteen

Terracotta tegels in Hexagon vorm

We zien Terracotta veel in Italië, Spanje en Portugal. In een eerder blog hebben we het al gehad over terracotta dakpannen uit Italië. Typische rood/oranje stenen of dakpannen gemaakt van rode klei. Het ziet er prachtig warm en natuurlijk uit. De tegels worden vaak met de hand gemaakt en afgebakken in ovens waardoor ze enorm hard worden en zeer lang mee gaan. Ook deze variant kan worden gemaakt in een Hexagon vorm. Erg leuk als je een mediterrane sfeer wilt creëren in je badkamer, wc of op de vloer.

Foto 9: Terracotta vloertegels zeshoekig

Hexagonale Mozaïek tegels

Veel gezien in arabische landen in paleizen en badhuizen: Mozaïek. Het zijn kleine steentjes die in verschillende kleurencombinaties in patronen worden gelegd. Vaak vierkante of rechthoekige steentjes maar ook de Hexagonale steentjes komen hierin voor. In Nederland zien we mozaïek vaak in badkamers of in een toilet. Mozaïek is beschikbaar in matten maar ook in losse steentjes.

Foto 10: Hexagon mozaïek steentjes

Hexagon tegels met print

Of je nu op zoek bent naar grote hexagon tegels of kleine hexagonale tegels, denk ook eens aan tegels met een leuke print. Hierboven noemden we al een aantal verschillende materiaalsoorten waaruit je kunt kiezen.

Veel van deze materiaalsoorten zijn ook beschikbaar met een print. Kies een print met bloemen erop voor bijvoorbeeld een romantische sfeer in je toilet of kies een Portugese print op je keramische tegels in Hexagon vorm voor in de badkamer. Met print kan je zeer uitgesproken sferen creëren. Combineer printtegels met effen tegels voor een contrast. Zeskant tegels zijn op zichzelf al vrij druk laat staan met een print erop.

Foto 11: Keramische Hexagon tegels met Portugese print

Hexagon tegels met een motief

Naast Hexagon tegels met een print kan je ook kiezen voor Hexagon tegels met een motief. Soms vind je unieke designtegel waar een reliëf is gecreëerd op de tegel voor de ultieme bijzondere look.

Foto 12: Hexagon design tegels met een bijzonder motief

Foto 13: Hexagon design tegels met motief

Hexagon tegels een echte aanrader

Of je nou op zoek bent naar grote vloertegels of kleine wandtegels. Denk ook eens aan deze prachtige en veelzijdige Hexagon tegels. Als het aan ligt gaan we ze meer terugzien in de moderne woning.

Kies voor bijzondere handgemaakt cementegels of voor strakke keramische wandtegels. Met of zonder print. In het geel of in het roze. Ze creëren in ieder geval HEEL VEEL SFEER EN DYNAMIEK in je ruimte! Bekijk bijvoorbeeld een onze prachtige terrazolook tegels van topkwaliteit keramiek uit Europa.

Foto 14: Keramische tegels met een hexagon motief in combinatie met roze vierkantjes

Inspiratie voor Hexagonale tegels

Nu je meer hebt gelezen over zeskant tegels ben je misschien zo enthousiast geworden dat je ze in je huis gaat plaatsen. Heb je nou daadwerkelijk je badkamer, vloer, achterwand in de keuken of een andere ruimte bekleed met hexagon tegels? Deel je verhaal en foto’s met ons!

Volg ons, wij zijn tegelnerds

Wie weet kunnen andere inspiratie opdoen door het zien van het eindresultaat van jouw project. Wil je zelf nog meer interieur inspiratie opdoen? Volg ons via Instagram en Pinterest.