geglazuurde-baksteen-gerycycled-materiaal-blauw-groen-JPG

Geglazuurde baksteen voor uniek en duurzaam bouwen

De Baksteen is een van de oudste en meest populaire bouwmaterialen. Bakstenen zijn duurzaam, eenvoudig te plaatsen en onderhoudsarm. Een Geglazuurde baksteen is een uniek type baksteen dat wordt gemaakt door gebakken stenen te bedekken met een glazuur, waardoor ze een glanzende afwerking krijgen.

Een Geglazuurde baksteen is anders dan traditionele bakstenen omdat het oppervlak van een glazuursteen niet-poreus is en een hogere dichtheid heeft. Hierdoor zijn de bakstenen beter bestand tegen water, vuur en vlekken. Geglazuurde bakstenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Je kunt zelfs je eigen steen ontwerpen door een bijzonder kleur, of een mix van kleuren uit te kiezen. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in Glazuren kunnen dan voor jou een Baksteen naar wens maken die niemand anders heeft.

Geglazuurde baksteen van topkwaliteit kan worden gebruikt om huizen, kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen en andere constructies te bouwen. Het is een uitstekende keuze voor buitenmuren omdat het duurzaam en onderhoudsarm is. Geglazuurde baksteen is ook een goede keuze voor binnenmuren omdat het schoonheid en stijl toevoegt aan elke ruimte.

Bakstenen met glazuurlaag

Bij het kopen van stenen zijn er verschillende dingen om in gedachten te houden. De eerste is de glazuurlaag. Geglazuurde bakstenen hebben een glanzende afwerking en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze glazuurlaag kan van verschillende kwaliteiten zijn. Zorg dat je enkel stenen koopt van een gerenommeerde partij die ervaring heeft met het galzuren van bakstenen. Vraag ook altijd een “CE” document op waarin staat dat de stenen aan bepaalde eisen voldoen.

Overweeg vervolgens het ontwerp van de steen. Sommige stenen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, zoals een open haard of vloeren. Anderen zijn meer algemeen bedoeld en kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt zoals de bouw van binnen en buitenmuren.

Tot slot, wees niet bang om voor een uniek design te gaan. Er zijn veel baksteenfabrikanten die unieke ontwerpen produceren. Deze kunnen karakter en sfeer toevoegen aan elk project.

Bakstenen laten glazuren

Je kunt geglazuurde bakstenen kopen, maar de kans dat je hierin iets unieks vindt is erg klein. Wat je ook kunt doen, is bakstenen zonder glazuurlaag kopen en deze laten glazuren. Je kunt zo zelf de vorm en het formaat steen uitzoeken en deze naar jouw smaak laten glazuren. Zo creëer je een unieke metselstenen, bouwsteen of siersteen die niemand anders heeft.

Let wel goed op dat de steen een certificaat met zich meedraagt waarin staat dat de steen goed te behandelen is met een glazuurlaag. Vraag de fabriek die de stenen voor jou gaat galzuren vervolgens weer om een “CE” certificaat zodat je zeker weet dat jouw geglazuurde baksteen bestand is tegen alles wat je maar kunt verzinnen.

Bakstenen kopen

Nu je weet dat je bakstenen geglazuurd kunt kopen of kan laten glazuren, ben je misschien wel benieuwd naar de mogelijkheden. Bij Yzina kan jij jouw unieke geglazuurde baksteen laten ontwikkelen.
We kunnen jouw wensen realiseren maar ook een steen voor je ontwerpen. De meest prachtige kleuren kunnen worden aangebracht op bakstenen. Mail voor mogelijkheden naar hello@yzina.com en we gaan samen bouwen aan jouw droomproject.

Interieur en exterieur bouw inspiratie

Wil je op een unieke en duurzame manier bouwen, renoveren of stylen? Lees bij Yzina over meerdere duurzame interiordesign oplossingen. Doe inspiratie op via onze interieur blog of bekijken onze social media kanalen.

Bouw je droomhuis met bijzondere geglazuurde bakstenen of kies een unieke design tegel voor je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld sfeer toevoegen met bijzonder 3D tegels, of voor een strakke tegels gaan zoals een metrotegel. Lees hier meer over in onze blog over metrotegels.

Ben je wel op zoek naar een sfeervolle tegel, maar vind je een 3D tegel net too much en een metrotegel te saai? Kies dan bijvoorbeeld voor motieftegels. Dit zijn vlakke tegels met bijzondere patronen of tekeningen. Helemaal op zoek naar iets bijzonders? Lees ook eens onze blog over visschubtegels, 1 van onze persoonlijke favorieten. Stijlvol, maar net even anders.

Mis niets, volg ons, wij zijn tegelnerds

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest