vloer-plavuizen-grijze-vloertegels-jpg

Als het gaat om het decoreren van een kamer, kan het type vloer dat je kiest een groot effect hebben op de algehele look en feel van de ruimte. Een belangrijke beslissing die je moet nemen, is of je vloertegels wilt gebruiken die donkerder of lichter zijn dan de wandtegels of andere materialen op je muur. In dit artikel worden beide opties besproken zodat je kan bepalen welke het beste bij je huis past. We onderzoeken de voor- en nadelen van elke stijl en geven enkele voorbeelden van hoe ze in verschillende ruimtes kunnen worden gebruikt.

Foto 1: Keramische houtlook vloertegels in combinatie met witte wanden. Vloer donkerder dan de muren.

Vloertegels lichter dan de wanden

Als het om vloertegels gaat, zijn er veel opties en keuzes die gemaakt kunnen worden. Een van de nieuwste trends is dat vloertegels lichter zijn dan wandtegels of andere materialen op de muur. Deze keuze heeft zowel voordelen als nadelen.

Het voor de hand liggende voordeel van het kiezen van lichtere vloertegels dan wandtegels is dat ze een luchtiger en ruimer gevoel aan een kamer geven. Bovendien hebben lichtere materialen de neiging om minder warmte op te nemen, wat kan helpen om de temperatuur in uw huis tijdens de zomermaanden comfortabeler te houden. Een mogelijk nadeel is echter dat dit soort vloeren regelmatig moeten worden schoongemaakt en onderhouden, omdat vuil en roet gemakkelijker op lichtgekleurde oppervlakken kan verschijnen.

Over het algemeen is het kiezen van lichtere vloertegels dan je wandtegel een geweldige manier om elke kamer een moderne uitstraling te geven en toch enkele praktische voordelen te bieden, zoals koeling in warme klimaten of gemakkelijker onderhoud voor drukke huishoudens.

Vandaag de dag komen we steeds vaker, zwarte kozijnen, zwarte wanden, zwarte keukens, zwart sanitair en andere donkere elementen tegen in woningen of bedrijfsruimten. Om balans te creëren is het in deze gevallen verstandig om voor een lichtere kleur vloer te kiezen. Zo wordt je kamer niet een donkere of duistere ruimte.

Vloertegels donkerder dan de wanden

Voor elke huiseigenaar die zijn woonkamer, keuken, badkamer of kantoor wil renoveren, kunnen vloertegels die donkerder zijn dan de wandtegels een interessante keuze zijn. Dit kleurcontrast tussen de twee oppervlakken kan in elke ruimte een opvallende en dynamische uitstraling geven. Voordat u deze beslissing neemt, is het echter belangrijk om enkele van de voor- en nadelen van het kiezen van donkere vloertegels te begrijpen.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van donkere vloertegels is dat het diepte en dimensie aan een kamer kan toevoegen. Donkere tinten zorgen ervoor dat meubelstukken meer opvallen tegen een contrasterende achtergrond, wat helpt om extra karakter aan je interieur toe te voegen. Bovendien zullen donkere tegels na verloop van tijd ook minder snel vuil of slijtage vertonen, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes in huis, zoals entrees of keukenvloeren.

Foto 3: Donkere vloertegels in combinatie met lichte wanden

Vloertegels kiezen

Nu we heel algemeen hebben uitgelegd welke voor- en nadelen een donkere vloertegel of een lichte vloertegel ten opzichte van de wanden naar voren komen, kan je je vloertegels uitkiezen.

Als het gaat om het kiezen van vloertegels voor thuis of op kantoor, zal je zeker keuze te over hebben. Met zoveel verschillende maten, vormen, kleuren en texturen die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het een ontmoedigende taak lijken. Met een beetje onderzoek en inspiratie zul je echter merken dat het nemen van de juiste beslissing gemakkelijker is dan je misschien denkt.

Bekijk ook deze bijzondere vloertegels van tegelhandel Yzina:

Bij tegelshop Yzina verkopen we alleen de top 250 tegels voor binnen gemaakt in Europa. Zo beperken we jou keuzestress en weet je zeker dat je een mooie keramiektegel of cementtegel in huis haalt. 

Met veel keuze zijn er ook veel mogelijkheden om de look te creëren die jij in huis wilt. Om je beslissing gemakkelijker te maken, moet je rekening houden met overwegingen zoals budget, onderhoudsvereisten en gewenste afwerking van de kamer. Beginnen met het onderzoeken van verschillende soorten tegels zoals keramiek of cementtegels? Geglazuurd of ongeglazuurd?

Volg ons, wij zijn tegelnerds

Blader voor inspiratie en tips door al onze tegel blogs heen en doe inspiratie op via onze Pinterest en/ of Instagram pagina’s. Kom je iets tegen waar je helemaal weg van bent? Mail ons naar hello@yzina.com en wij helpen je verder met het realiseren van jouw ideale tegeloplossing.

Instagram

Pinterest

Vloertegels