Spaanse-cementtegels-met-patroon-geel-JPG

Als je nieuwe tegels voor thuis overweegt, zijn cementtegels een geweldige optie met veel voordelen. Cementtegels zijn duurzaam en gaan lang mee, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, en ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen. Zo zijn er Portugese cementtegels, Spaanse cementtegels en cementtegels uit andere landen met allen hun eigen stijl patronen.

Foto 1: Cementtegel vloer in Spaanse kleding winkel met strak design patroon

Cementtegels voor buiten en binnen

Cementtegels kan je plaatsen op zowel vloeren als muren, binnen of buiten. Als je op zoek bent naar een tegel die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt, zijn cementtegels een goede optie. Cementtegels zijn duurzaam en gaan lang mee, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes met veel verkeer. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Foto 2: Cementtegel vloer in Portiek binnenstad Groningen

Cementtegels keuken

Cementtegels kunnen worden gebruikt als vloertegels of wandtegels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat u de perfecte tegel kunt vinden die bij uw stijl past. Cementtegels zijn een veelzijdige en stijlvolle optie voor elk huis. Ook bij een moderne of strakke keuken passen cementtegels erg goed. Je vindt altijd een motief die bij de keuken past.

Wanneer je op zoek bent naar slijtvaste en duurzame vloertegels voor in de keuken zijn cementtegels een goede optie. De keuken is een plek waar een vloer veel te verduren heeft. Cementtegels zijn een perfect een duurzame optie voor keukenvloeren. Ze zijn namelijk keihard en bijna niet kapot te krijgen.

Cementtegels zijn vanwege de hardheid behoorlijk krasvast en slijtvast. Hiernaast zijn de tegels relatief eenvoudig schoon te maken met een sopje en een dweil. Om vetvlekken en vlekken van etensresten te voorkomen raden we aan om de cementtegels te impregneren. Dit is vaak heel eenvoudig en kost enkele tientjes.

Je kunt cementtegels ook op de achterwand van je keuken plaatsen. Op deze plek komen er veel vetvlekken op de tegels. Om de tegels te beschermen moet je ze ook hier zorgvuldig impregneren. Wil je hier geen werk van hebben? Kies van voor Marrokkaanse Zelliges of Keramische tegels. Hier kan namelijk geen vuil of vocht in trekken.

Foto 3: Cementtegels met retro patroon in hippe tapasbar in Madrid

Cementtegels badkamer of wc

We krijgen vaak de vraag of cementtegels in een badkamer kunnen worden geplaatst. Het wordt steeds populairder om de badkamer in een mediterrane stijl te bouwen. Deze sfeer door een beetje denken aan vakantie en je komt er lekker tot rust.

zoals eerder benoemd moeten cementtegels geïmpregneerd worden wanneer ze op vloeren worden gelegd. Dit geldt zeker voor een badkamer vloer. Je zal de badkamer vloer regelmatig moeten behandelen als je wilt dat deze mooi blijft. Water, kalk, shampoo en douchegel kunnen je tegels aantasten als je ze niet goed verzorgt.

Er zijn Spaanse cementtegels, Marrokaanse cementtegels en Portugese cementtegels verkrijgbaar. Deze laatste is het best geschikt voor in de badkamer. Vraag de verkopen partij altijd naar de kwaliteit van de tegels en hoe je ze het beste kunt behandelen.

Foto 4: Cementtegel vloer in wc

Cementtegels in de hal of woonkamer

Bij het kopen van tegels voor binnen denk men vaak alleen maar aan badkamertegels, wc tegels of keukentegels. Je kunt tegels echter ook heel goed in de hal plaatsen. Neem bijvoorbeeld een cementtegel vloer in de hal met een Portugees patroon. Zo creëer je een warm welkom voor je gasten met een echte Eye-catcher.

Ook kan je cementtegels gebruiken als lambrisering in de hal. Cementtegels zijn verkrijgbaar met de prachtigste patronen en perfect om een hal te stylen.

Wil je een statement maken met een mooie design tegels in je woonkamer? Ook hiervoor zijn cementtegels perfect. De patroontegels zijn ideaal voor het decoreren van een muur of een vloer.

Foto 5: Portugese cementtegels geel, grijs, wit patroon in Spaanse winkel

Cementtegels duurzaam en geschikt voor horeca

Cementtegels zijn milieuvriendelijk en gemaakt van natuurlijke materialen. Cementtegels worden op een relatief duurzame manier geproduceerd omdat er geen ovens aan te pas komen. Maar bovenal zijn ze zo duurzaam vanwege de lange levensduur. Zeker in resaurants, bars of andere horecagelegenheden worden de vloeren intensief gebruikt. Een perfect vloertegel optie zijn cementtegels.

Zorg dat je ze goed impregneerd en ze zijn onverwoestbaar. Ook zijn ze verkrijgbaar met de meest prachtige patronen zoals dit retro patroon in een hippe tapasbar in Madrid. Verder zijn ze eenvoudig schoon te maken.

Foto 6: Duurzame cementtegels restaurant

Cementtegels kopen vanwege hoge gasprijzen

Cementtegels worden gemaakt van geperst beton. De tegels hoeven niet te worden afgebakken in ovens. Ovens die worden gebruikt om tegels te bakken, worden gestookt op gas. In deze tijden van oorlog en energie tekorten is gas onbetaalbaar. Cementtegels zijn het perfecte alternatief op keramische tegels om deze reden.

Foto 7: Moderne Cementtegel vloer in Horeca zaak Noord-Portugal

Cementtegels maken, hoe werkt dat?

In deze blogpost hebben we al een aantal keer benoemd dat cementtegels erg duurzaam zijn. Dit heeft te maken met de hoge kwaliteit van te tegels, maar ook met hoe ze gemaakt worden. Er komt namelijk geen oven aan productieproces te pas. Wil je hier nou meer over weten? Lees dan over het verschil tussen keramische tegels en cementtegels. Of lees onze blogpost over Portugese cementtegels voor meer informatie over deze prachtige handgemaakte patroontegels.

Foto 8: Traditionele cementtegel vloer in moderne winkel Madrid

Oude cementtegels kopen

Omdat cementtegels zo lang mee gaan, zijn er ook veel oude cementtegels te verkrijgen. Cementtegels komen na veel gebruik echt tot leven. De patronen beginnen heel licht te vervagen en de kleuren nemen prachtige schakeringen aan.

Cementegels kan je hierom heel goed tweedehands kopen. Bij oude cementtegels kopen, moet je alleen goed letten op de kwaliteit van de tegels. Probeer te achterhalen waar ze vandaan komen, hoe ze behandelt zijn en of er geen breuk in zit.

Zeker in interieur met een vintage of industriële woonstijl staan oude cementtegels prachtig.

Foto 9: Prachtige geleefde cementtegel vloer in Portiek herenhuis

Tegelinspiratie

Hopelijke wil je na het lezen van deze blogpost ook prachtige en duurzame cementtegels kopen voor in huis of buiten. We hopen dat je de juiste interieur keuze kunt maken en je droomhuis of droomproject kan realiseren.

Wil je nou meer inspiratie en informatie wat betreft tegels voor binnen opdoen? Bekijk dan onze Instagram pagina en Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest