unieke-luxe-design-motief-tegels-groen-JPG

Als je iemand bent die graag op de hoogte blijft van de nieuwste trends op het gebied van huisontwerp en interieurdecoratie, weet je dat tegels met patronen / motieven op dit moment een rage zijn. Maar waarom zijn ze zo populair?

Hier zijn een paar redenen waarom tegels met motief zo leuk zijn in huis.

Foto 1: Porselein wandtegels met bloemetjes motief in verschillende kleuren

Ruim aanbod tegels met motief

Ten eerste zijn tegels met patronen, prints en motieven verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, formaten en ontwerpen. Je vindt ze in bijna elke denkbare kleur, wat betekent dat ze gemakkelijk passen bij het bestaande decor in je huis. De meest bekende patroontegels zijn de Portugese cementtegels. In een ander blog gaan we hier verder op in.

In deze blogpost lichten we vooral de keramische tegels met een motief uit. Denk bij motief tegels niet alleen aan tegel waar een kleurprint op is afgebeeld, maar ook aan tegels waarvan de vorm van de tegels voor een motief zorgt. Zie bijvoorbeeld het ruitmotief op de zwarte wandtegels op foto 3.

Foto 2: Hal betegelt met Portugese cement vloertegels

Foto 3: Luxe design tegels met een motief in de tegel door verspringingen van dikte

Tegels met motief zorgen voor sfeer in huis

Tegels met patronen kunnen zoveel persoonlijkheid aan een kamer toevoegen. Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten, dus je kunt er echt je eigen ruimte mee maken. Of je nu op zoek bent naar een subtiel accent of een gedurfd statement, tegels met patronen zijn een geweldige manier om je huis wat pit te geven. Ze zorgen voor een enorme dosis aan sfeer in huis.

Foto 4: Unieke luxe designtegels met motief in sfeervol toilet

Patroontegels zijn geschikt voor alle ruimtes in huis

Tegels met een patroon of motief zijn geschikt voor alle ruimtes binnen en buiten. Niet alleen zijn er tuintegels met motief verkrijgbaar, maar ook zijn er veel binnentegels met motief te vinden. Je kunt wandtegels met een motief op de achterwand van je keuken plaatsen, vloertegels met motief in de hal of wc plaatsen of patroontegels in de badkamer plaatsen. Je voegt met deze trendy printtegels eenvoudig een sfeer naar keuze toe aan iedere ruimte.

Foto 5: Verschillende patroontegels op displays in een tegelhandel

Tegels met motief zijn duurzaam

Tegels met motieven zijn over het algemeen zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een geschikte keuze zijn voor elke ruimte in uw huis. Omdat patroontegels voor binnen veel van keramiek en porselein worden gemaakt zijn ze keihard, slijtvast, maatvast, krasvast, kleurvast en waterdicht. De patronen zijn afgeeft met een toplaag en slijten niet van de tegels af.

Wil je een duurzame motief in huis, maar niet een variant met een drukke print? Er bestaan ook keramische tegels met een hout motief. Een duurzame oplossing voor bijvoorbeeld een vloer in de badkamer. Wel sfeer, maar niet opvallend.

Foto 6: Duurzame vloertegels in badkamer met houtmotief

Motieftegels zijn relatief goedkoop

Keramische tegels met motieven zijn relatief goedkoop en eenvoudig te installeren, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen met een beperkt budget. Patroontegels zijn al verkrijgbaar vanaf 20 euro per m2. Je hoeft geen dure interieur decoratie of kunstwerken te kopen om sfeer in de woonkamer, badkamer, wc of keuken te creëren. Je betegeld simpel 1 wand in een ruimte en je krijgt een echte Eye-catcher.

Foto 7: Wandtegels met retro motief op badkamer wand

Tegels met motief uniek en bijzonder

Wanneer je net even een ander interieurdesign dan al die andere standaard interieurs wilt, kies je voor tegels met een motief. Wanneer je de luxere design motief tegels op zoekt, kom je erachter dat er veel unieke designs te krijgen zijn. Villeroy en Boch heeft bijvoorbeeld hele bijzondere patroontegels die je nergens anders ziet, maar ook de luxere tegelhandelaren hebben tegels met motieven die je niet in de bouwmarkt vindt. Zo creëer jij een uniek interieur design in je woning.

Foto 8: Bijzondere patroontegel van Villeroy en Boch

Inspiratie voor interieur en exterieur

Nu je van deze design tegels met motief afweet, wil je deze misschien wel in je eigen huis, tuin of bedrijfspand plaatsen. Voor meer inspiratie bekijk ook onze populaire marmerlook tegels voor o.a. badkamers en vrolijke terrazzolook vloertegels voor bijvoorbeeld de hal van hoogwaardig keramiek uit Europa. Heb je liever een houtmotief keramische tegel? Check dan ons aanbod keramisch parket.

Wij zijn tegelnerds, volg ons op social media

Wil je niets missen over tegeltrends en meer? Bekijk dan onze Instagram account en Pinterest voor voorbeelden en inspiratie. Tegelhandel Yzina is de naam. Blader ook eens door onze tegelwebshop of bezoek een dealer in de buurt.

Instagram

Pinterest