zeskantige-tegels-backsplash-jpg

We hebben eerder al een uitgebreide blog over zeskant tegels geschreven maar, zeshoekige tegels worden steeds populairder voor gebruik binnenshuis. Omdat ze een unieke en stijlvolle look bieden die een ruimte echt kan laten opvallen. Vandaar dat ze hier nog wat extra in spotlights worden gezet.

Zeskant tegels worden ook wel Hexagon tegels of Honinggraad tegels genoemd. De hexagonale tegels zijn vaak gemaakt van keramiek of porselein, maar je vindt ook verscheidene cementegels in hexagoon vorm. Keramische zeskant tegels zijn relatief eenvoudig te installeren en onderhouden en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om verschillende looks te creëren. De zeskantige cementtegels zijn eveneens relatief makkelijk te installeren maar behoeven meer onderhoud.

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige mozaïek-backsplash / keuken achterwand of een trendy badkamervloer, zeshoekige tegels zijn een geweldige optie voor het interieur.

Foto 1: Keukenachterwand / backsplash bekleed met zeskantige keramische tegels in speels patroon

Hexagon tegels voor vloer en wand

Zeshoekige tegels zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen, van wandtegels tot vloertegels. Vloertegels zijn vaak dubbelgemakken keramische tegels en wandtegels zijn vaak porselein tegels. Vraag altijd even na bij de verkopende partij of tegels geschikt zijn als vloertegel. Vloertegels op de wand monteren is geen probleem. Kies je zeskant cementtegels? Gebruik deze dan niet in natte ruimten en laat ze ten alle tijde impregneren na het leggen. Cementtegels zijn namelijk niet volledig dicht/waterdicht zoals keramische hexagoon tegels.

Hexagon tegels komen goed tot hun recht op een keukenachterwand, als wandtegels of vloertegel in de badkamer, maar hexagoon tegels staan ook goed op de vloer in andere ruimtes.

Foto 2: Keramische zeskant vloertegels in badkamer

Voordelen en nadelen van Hexagon/ zeskant tegels

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van zeshoekige tegels, waaronder hun duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van zeshoekige tegels, zoals de kosten en de moeilijkheid om de juiste maat en kleur voor een project te kiezen.

Als je overweegt zeshoekige tegels te gebruiken voor je volgende project, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden.

Als het gaat om het kiezen van zeshoekige tegels, is grootte een belangrijke overweging. Zeshoekige tegels zijn er in verschillende maten, dus het is belangrijk om de juiste maat voor uw project te kiezen. Als je aan een kleine ruimte werkt, zoals een achterwand of accentmuur, kies dan voor kleinere zeshoeken. In grotere ruimten kan je beter voor grote hexagon tegels kiezen.

Wil je meer lezen over zeskant tegels? Lees dan onze long-read blogpost over hexagon tegels.

Foto 3: Keramische hexagon wandtegels in de kleur antraciet als wc muur

Interieur inspiratie

Nu je van deze design tegels in zeskant ofwel hexagon vorm afweet, wil je deze misschien wel in je eigen huis, tuin of bedrijfspand plaatsen. Bij tegelshop Yzina helpen we graag met een offerte, jouw bouwtekeningen omzetten in een voorstel en advies op maat.

Bekijk ook onze terrazzolook tegels. Dit zijn keramische tegels, dus kleurvast, betaalbaar en makkelijker te slijpen dan echt terrazzo, bovendien ook in zeskantformaat leverbaar. Bovendien maatvast en dus makkelijker te leggen in bijvoorbeeld hal van een kantoorpand of badkamer van een luxe woning.

Wij zijn tegelnerds, volg ons op Instagram voor de laatste tegeltrends, tips en meer. Voor voorbeelden en inspiratie van tegelprojecten, check onze Pinterest pagina.

Instagram

Pinterest